Άλλο Ζιντάν, άλλο... Βαλβέρδε!

Μπορεί ο Ζινεντίν Ζιντάν να μην έχει σταματήσει να σηκώνει κούπες μέσα στο 2017 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε του έδειξε... ποιος είναι, νικώντας μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" με 3-0 χάρη στα γκολ των Σουάρες, Μέσι, Βιδάλ. Στους 14 βαθμούς πλέον η διαφορά της Μπάρτσα από τους Μαδριλένους!

Barcelona coach Ernesto Valverde, left and Real Madrid's coach Zinedine Zidane greet each other before the start of the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Paul White)
Barcelona coach Ernesto Valverde, left and Real Madrid's coach Zinedine Zidane greet each other before the start of the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Paul White) AP

Ντέρμπι μόνο για ένα ημίχρονο ήταν το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα (0-3). Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη των γηπεδούχων στην επανάληψη, πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά και ουσιαστικά "τελείωσαν" ουσιαστικά το ματς στο 64', πριν έρθει το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποφάσισε να μην βάλει στο παιχνίδι τον Ίσκο, έναν παίκτη που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στη Ρεάλ και το πλήρωσε. Από την άλλη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στον αγωνιστικό χώρο και αν και αρχικά είχε στο μυαλό του την ισοπαλία, στη συνέχεια είδε πως μπορεί να φύγει με διπλό. Και το έκανε.

Barcelona's Lionel Messi, 2nd right, celebrates after scoring his side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Ρεάλ Μαδρίτης Μπαρτσελόνα AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές ευκαιρίες. Για την Ρεάλ πρωταγωνιστές ήταν οι Ρονάλντο και Μπενζεμά, με τον πρώτο να... χορεύει ζεϊμπέκικο και τον δεύτερο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Η Μπάρτσα είχε και στις δύο περιπτώσεις πρωταγωνιστή τον Παουλίνιο, όμως ο Νάβας του έβαλε στοπ.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, ο Σουάρες άνοιξε το σκορ έπειτα από τρομερή κούρσα του Ράκιτιτς. Αυτό ήταν το πρώτο σοκ για τη Ρεάλ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Καρβαχάλ απέκρουσε με το χέρι, αποβλήθηκε και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο έκανε γκολ ο Μέσι για το 2-0. Αυτό ήταν.

Κάπου εκεί ο Ζιντάν και η Ρεάλ τα "έχασαν". Το τρικ του Βαλβέρδε είχε πιάσει. Παιχνίδι υπομονής στο πρώτο μέρος και αιφνιδιασμός στο δεύτερο. Το κερασάκι στην τούρτα πάντως το έβαλε ο Αλέις Βιδάλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Μπαρτσελόνα στο +14 από την "αιώνια" αντίπαλό της και όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα... βαδίζει προς Βαρκελώνη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Μαδρίτης:Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο (72' Ασένσιο), Κόβατσιτς (72' Μπέιλ), Κρόος, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπενζεμά(66' Νάτσο)

Μπαρτσελόνα:Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (90+2' Αλέις Βιδάλ), Βερμάλεν, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (77' Σεμέδο), Ράκιτιτς, Παουλίνιο (84' Γκόμες), Μέσι, Σουάρες.

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK