Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-1 (VIDEOS)

O Nεϊμάρ έδωσε νωρίς-νωρίς το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε τα δεδομένα κι επικρατώντας 3-1 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" υποχρέωσε τη μεγάλη της αντίπαλο στην πρώτη εφετινή της απώλεια στην Primera, πλησιάζοντας την στον ένα βαθμό.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-1 (VIDEOS)

Η απουσία του Γκάρεθ Μπέιλ επαλήθευσε το πιθανότερο σενάριο για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παρατάχθηκε σε διάταξη 4-4-2, ενώ στον αντίποδα, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Λουίς Σουάρες και η παρουσία του Ζερεμί Ματιέ στο αριστερό άκρο της άμυνας συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το clasico άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Μπαρτσελόνα, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Νεϊμάρ άδειασε υπέροχα τους Ντάνι Καρβαχάλ και Πέπε, προτού εξαπολύσει ένα καταπληκτικό δεξί πλασέ για το ένατο εφετινό του γκολ.

Αυτή η εξέλιξη δεν τσάκισε την ψυχολογία των γηπεδούχων. Τουναντίον, στο 11ο λεπτό ο Καρίμ Μπενζεμά έστειλε την προειδοποιητική βολή ή μάλλον τις προειδοποιητικές βολές, σημαδεύοντας δύο φορές στην ίδια φάση τα δοκάρια του Κλαούντιο Μπράβο.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-1 (VIDEOS)

Το θέαμα δικαίωσε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ή προτίμησαν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, αφού μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν δεκάδες.

Στο 23' ο Λιονέλ Μέσι έχασε κλασική ευκαιρία για να διπλασιάσει το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα και να πιάσει τον Τέλμο Θάρα στην πρώτη θέση των σκόρερ της Primera Division, ενώ το αντίπαλο δέος (Κριστιάνο Ρονάλντο), δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι στο 34', υποχρεώνοντας τον Μπράβο να μαζέψει για πρώτη φορά εφέτος στο πρωτάθλημα την μπάλα από τα δίχτυα του.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-1 (VIDEOS)

Στο δεύτερο μέρος μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο κι αυτή ήταν η Ρεάλ, η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα με κεφαλιά του Πέπε στο 50ό λεπτό και πήρε σαφές προβάδισμα για τη νίκη στο 61ο με υπέροχο σουτ του Καρίμ Μπενζεμά (η φάση άρχισε από λάθος του Αντρές Ινιέστα).

Πέραν ενός σουτ του Ιβάν Ράκιτιτς στο 67ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ίκερ Κασίγιας, δεδομένου ότι οι αναπληρωματικοί δεν έκαναν τη διαφορά. Στον αντίποδα, ο Κάρλο Αντσελότι έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 84ο λεπτό, δείγμα του πόσο ασφαλής ένιωθε από τις αρχικές του επιλογές.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-4-2): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (89' Αρμπελόα), Ίσκο (84' Ιλαραμέντι), Κρόος, Ροντρίγκες, Μπενζεμά (87' Κεντίρα), Ρονάλντο.

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ματιέ, Τσάβι (60' Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Ινιέστα (72' Σέρζι), Σουάρες (69' Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ.

Τα highlights του αγώνα

Ο Νεϊμάρ ανοίγει το σκορ στο 4ο λεπτό

Ο Μπενζεμά σημαδεύει δύο φορές τα δοκάρια στο 11ο λεπτό

Ο Μέσι χάνει μοναδική ευκαιρία για το 0-2 στο 23'

Ο Πικέ παραχωρεί πέναλτι με χέρι

Ο Ρονάλντο ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα στο 34'

Ο Πέπε ανατρέπει τα δεδομένα στο 50'

Κι ο Καρίμ Μπενζεμά διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 61'

Σε ρυθμούς twitter

# Το ντεμπούτο του Σουάρες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα

# Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμπλήρωσε 15 συνεχόμενα εντός έδρας ματς που σκοράρει

# Από τη σεζόν 1977-78 η Ρεάλ είχε να βάλει τρία ή περισσότερα γκολ στην Μπαρτσελόνα για δύο συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος

# Από τη σεζόν 1993-94 και τον τελικό του Σούπερ Καπ η Ρεάλ είχε να νικήσει την Μπαρτσελόνα σε ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

22:00 Θέλτα - Λεβάντε 3-0

(27', 83' Λαριβέι, 91' Λόπες)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

17:00 Αλμερία - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

(56' Ετσεΐτα)

19:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-1

35' πέν. Ρονάλντο, 50' Πέπε, 61' Μπενζεμά - 3' Νεϊμάρ)

21:00 Βαλένθια - Έλτσε 3-1

(13' Μουσταφί, 18' Παρέχο, 63' αυτ. Λομπάν - 93' Ζόνατας)

23:00 Κόρδοβα - Ρεάλ Σοσιεδάδ

23:00 Εϊμπάρ - Γρανάδα

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

13:00 Μάλαγα - Ράγιο Βαγεκάνο

18:00 Εσπανιόλ - Λα Κορούνια

20:00 Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ

22:00 Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης

Οι συνθέσεις και τα videos των υπόλοιπων αγώνων

Βαλένθια (4-2-3-1): Άλβες, Μπαραγάν, Μουστάφι, Οταμέντι, Γκρανέρο, Παρέχο, Φουέγο, Ροντρίγκο (84' Νεγρέδο), Γκόμες, Πιάτι (81' Ντε Παούλ), Αλκάθερ (76' Ιμπάνιεθ).

Έλτσε (4-2-3-1): Ερέρα, Σουάρες, Ρόκο, Λομπάν, Σίσμα, Αντριάν (79' Φαρ), Μοσκέρα, Γ. Ροντρίγκες (74' Ερέρα), Β. Ροντρίγκες, Κορό (46' Χιμένες), Ζόνατας.

Αλμερία (4-5-1): Ρουμπέν, Ναβάρο, Ντος Σάντος, Τρουχίγιο, Ντουμπαρμπιέρ, Βέρθα (76' Κορόνα), Γουέλινγκτον, Παρτέι, Αζίζ (60' Μπιφούμα), Μέντες (68' Σοριάνο), Χέμεντ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσεΐτα, Λαπόρτε, Μπαλενσιάγκα, Ρίκο, Ιτουράσπε, Σουσαέτα, Μπενιάτ, Μουνιαΐν, Αντούριθ.

Εϊμπάρ (4-2-3-1): Ιρουρέτα, Μποβέντα, Αλμπεντόσα, Νάβας, Άμπραχαμ, Γκαρθία, Μπόατενγκ, Κάπα, Αρουαμπαρένα, Μπερχόν, Πιοβακάρι.

Γρανάδα (4-3-3): Ρομπέρτο, Νιόμ, Μπαμπέν, Μουρίγιο, Φουλκιέ, Ρίκο, Ιτούρα, Σισοκό, Ισαάκ, Πίτι, Κόρδοβα.

Κόρδοβα (4-2-3-1): Κάρλος, Καμπαβαδάλ, Λόπες, Πάντιτς, Πινίγιος, Λούσο, Εκένγκ (54' Άμπελ), Φέντε, Γκαρσία (46' Σίσκο), Φιντέλ, Γκιλάς.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-2-3-1): Σουμπικαράι, Σαλντούα, Ανσοτέγκι, Μαρτίνες, Γιούρι, Πάρντο, Μπεργκάρα, Βέλα, Κανάλες, Κάστρο, Φινμπόγκασον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK