Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο από το 1996 πανηγυρίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης! Χάνοντας με τραυματισμούς τους Ντιέγκο Κόστα και Αρντάν Τουράν, οι Μαδριλένοι πήραν παλικαρίσιο 1-1 και το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Η ατμόσφαιρα στο "Καμπ Νόου" ήταν γιορτινή, αφού οι περίπου 100.000 φίλαθλοι που στιβάχτηκαν στις εξέδρες (μεταξύ τους και 447 ηρωικοί της Ατλέτικο) περίμεναν στέψη. Για να το πετύχει αυτό ο Χεράρδο Μαρτίνο, κράτησε στον πάγκο τον Τσάβι και έβαλε βασικό τον Τσεσκ Φάμπρεγας, ενώ τα αντίστοιχα σχέδια του Ντιέγκο Σιμεόνε πήγαν πολύ γρήγορα περίπατο.

Στο 13ο λεπτό, σε μία αντεπίθεση, ο Ντιέγκο Κόστα έκοψε τη φόρα του, γονάτισε και ολοκλήρωσε καθ' αυτόν τον τρόπο τη χρονιά του στην Primera Division και πιθανότατα και τη σεζόν του γενικά. Ο πολιτογραφημένος Ισπανός υπέστη υποτροπή σε προηγούμενο μυικό τραυματισμό και αντικαταστάθηκε με δάκρυα στα μάτια, ενώ λίγο αργότερα συνέβη το ίδιο και με τον Αρντά Τουράν.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Οι "ροχιμπλάνκος" είχαν πραγματοποιήσει δύο αναγκαστικές αλλαγές μέσα σε 24 λεπτά, παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι απέτυχαν να πατήσουν γκάζι. Ένα καταπληκτικό γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 34', όμως, τους έφερε σε θέση οδηγού και ξεσήκωσε το κοινό στις εξέδρες.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Αντιστάθηκαν παρά το αρχικό σοκ και με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου έκλεισαν τους "μπλαουγκράνα" στα καρέ τους. Τρεις ευκαιρίες μέσα σε ελάχιστα λεπτά, η μία εκ των οποίων το δοκάρι του Ντάβιδ Βίγια, αναστάτωσε την Μπαρτσελόνα. Το γκολ της Ατλέτικο ήταν θέμα χρόνου. Πρωταγωνιστής ο Ντιέγκο Γκοδίν, ο Ουρουγουανός στόπερ που έπιασε κεφαλιά στο 49' και ισοφάρισε σε 1-1.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Η απουσία του Τσάβι ήταν εμφανής και δίχως τη δυνατότητα να πάρει τον έλεγχο (ακόμα κι ο Λιονέλ Μέσι γυρνούσε πολύ πίσω στο κέντρο για να βοηθήσει στις συνεργασίες), η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να αποδέχεται την τύχη της. Η αναγκαστική αλλαγή του Σέρχιο Μπουσκέτς αποδυνάμωσε ακόμα περισσότερο τη δημιουργία των Καταλανών, με τον Άλεξ Σονγκ να περνάει στη θέση του, αλλά να αποτυγχάνει να συνεργαστεί με Αντρές Ινιέστα και Φάμπρεγας.

Ο Νεϊμάρ πέρασε στο παιχνίδι με τη συμπλήρωση μιας ώρας για την Μπαρτσελόνα, η οποία σκόραρε με τον Μέσι, αλλά ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ. Σε ένα 5λεπτο πίεσης, το γκολ δεν ήρθε και στη συνέχεια η Ατλέτικο αναθάρρυσε και πίεσε σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Η αποδιοργάνωση των Καταλανών ήταν εμφανής και η είσοδος του Τσάβι δεν άλλαξε τα δεδομένα.

Η συμπαγής άμυνα των μόλις 26 τερμάτων παθητικό άντεξε στην πίεση της απερχόμενης πρωταθλήτριας και 10 χρόνια μετά από τη Βαλένθια, η Ατλέτικο έγινε η πρώτη ομάδα που σπάει το "δίπολο" της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Πίντο, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς (57' Σονγκ), Φάμπρεγας (77' Τσάβι), Ινιέστα, Αλέξις, Μέσι, Πέδρο (62' Νεϊμάρ)

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Λουίς, Κόκε, Τιάγκο, Γκάμπι, Τουράν (23' Γκαρθία), Βίγια, Κόστα (16' Αντριάν, 72' Σόσα)

Διαβάστε ακόμη

Νίκησε Εσπανιόλ, έχασε Ρονάλντο, Μπενζεμά η Ρεάλ

Το live της αναμέτρησης

Τα VIDEOS της αναμέτρησης

News 24/7

24MEDIA NETWORK