Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης

Το ισπανικό πρωτάθλημα της Primera Division αρχίζει και τι καλύτερο από το πρώτο ματς του προγράμματος...

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης
Το ισπανικό πρωτάθλημα της Primera Division αρχίζει και τι καλύτερο από το πρώτο ματς του προγράμματος, αυτό ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Οι δύο ομάδες έχουν μεγαλεπήβολους στόχους για εφέτος, οι μεν γηπεδούχοι ως κάτοχοι του τίτλου, οι δε "ροχιμπλάνκος" ως η ομάδα που θα προσπαθήσει να μπει σφήνα ανάμεσα στην τετράδα των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Βαλένθια.

Η αλήθεια είναι πως έχουν δικαιολογήσει απόλυτα τις μεγάλες προσδοκίες με την παρουσία τους στο μεταγραφικό παζάρι. Οι "γκαλάκτικος" απέκτησαν οκτώ ποδοσφαιριστές έναντι του ποσού των 119.000.000 ευρώ, ενώ ο Χαβιέ Αγκίρε επέλεξε άλλους τόσους αναγκάζοντας τη διοίκηση να βγάλει από την τσέπη 71.000.000.

Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του ποσού, τα 190.000.000 ευρώ αποτελούν το άθροισμα των εφετινών μπάτζετ οκτώ ομάδων, ήτοι των Βαγιαδολίδ, Ουέλβα, Χετάφε, Οσασούνα, Αλμερία, Μουρθία, Μαγιόρκα και Σανταντέρ.

Τα νέα αποκτήματα είναι πολλά και σημαντικά. Οι "μερένχες" πρόσθεσαν στο ρόστερ τους Ρομπέν, Χάιντσε, Σνάιντερ, Ντούντεκ, Πέπε, Σαβιόλα, Μετζέλντερ και Ντρέντε, ενώ από τον δανεισμό τους ανακάλεσαν τους Σολδάδο, Μπαπτίστα και Μπαλμπόα. Από την άλλη, οι έτεροι πρωτευουσιάνοι απέκτησαν τους Ρέγες, Σιμάο, Λουίς Γκαρσία, Φορλάν, Αμπιάτι, Ραούλ Γκαρσία, Κλέμπερ, Ντιέγο Κόστα (δόθηκε δανεικός στη Θέλτα).

Η αποστολή της Ρεάλ: Casillas, Dudek, Salgado, Ramos, Cannavaro, Pepe, Metzelder, Marcelo, De la Red, Gago, Diarra, Guti, Baptista, Sneijder, Drenthe, Robinho, Raul, Van Nistelrooy, Soldado, Saviola.

Η αποστολή της Ατλέτικο: Leo Franco, Abbiati, Seitaridis, Pablo Ibαρez, Perea, Fabiano Eller, Pernνa, Antonio Lσpez, Maniche, Clιber Santana, Raϊl Garcνa, Luis Garcνa, Simγo, Reyes, Maxi Rodrνguez, Kun Agόero, Forlαn, Mista.

Λείπουν όμως και πέντε παίκτες που είχαν σημαδέψει με την παρουσία τους τα ντέρμπι. Οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρομπέρτο Κάρλος και Ιβάν Ελγέρα έχουν αποχωρήσει από το "Μπερναμπέου", ο πρώτος για το αμερικανικό όνειρο, ο δεύτερος για την Τουρκία, θέλει να φύγει ήδη, και ο τρίτος για τη Βαλένθια. Από την άλλη, δεν είναι πια κάτοικοι "Βιθέντε Καλντερόν" οι Λουτσιάνο Γκαλέτι, ήρθε στον Ολυμπιακό, και Φερνάντο Τόρες, ο οποίος γέμισε το ταμείο της ομάδας του με την πώλησή του στη Λίβερπουλ.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Χοσέ Αντίνιο Ρέγες, ο οποίος είχε σημαντική συμμετοχή στην κατάκτηση του τίτλου πέρυσι από τη Ρεάλ. Η οριστική απόκτησή του, αγωνιζόταν ως δανεικός, από την Άρσεναλ θεωρούταν σίγουρη τη μία μέρα αλλά την άλλη, η Ατλέτικο έκανε το μεγάλο μπάσιμο, πλήρωσε αδρά τους Λονδρέζους και εξασφάλισε τις υπηρεσίες του άλλοτε παίκτη της Σεβίλλης. "Ελπίζω πως θα σκοράρω ένα γκολ και θα είναι αρκετό για τη νίκη", τόνισε ο Ρέγες εν όψει του ντέρμπι.

Όσον αφορά στην προϊστορία των τελευταίων ετών, από τον Οκτώβρη του 1993 και έπειτα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και η Ατλέτικο μετράει μόλις δύο νίκες και μάλιστα μία εντός και μία εκτός με το ίδιο σκορ (12/01/1999, 3-1, 31/10/1999, 1-3). Πέρυσι, τα δύο ματς έληξαν ισόπαλα (1-1), ωστόσο οι πρωταθλητές έχουν σαφώς το πάνω χέρι, καθώς στα υπόλοιπα 20 παιχνίδια έχουν νικήσει 14 φορές, ενώ υπάρχουν και έξι ισοπαλίες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα τελευταία αποκτήματα της Ρεάλ, οι Γκάμπριελ Χάιντσε και Άριεν Ρομπέν δεν βρίσκονται στην αποστολή καθώς δεν έχουν κάνει ικανό αριθμό προπονήσεων με τους συμπαίκτες του. Ο Μπερντ Σούστερ επέλεξε αποστολή 20 ατόμων επειδή ο Φάμπιο Καναβάρο πονάει στον αστράγαλο και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αντίθετα, οι Σέρχιο Ράμος και Ίκερ Κασίγιας αποθεραπεύτηκαν και θα βρίσκονται πιθανότατα στην ενδεκάδα.

Σχετικά με το αντίπαλο στρατόπεδο, ο Μεξικανός τεχνικός της ομάδας δεν έχει να αντιμετωπίσει κενά ή ελλείψεις. Μεγάλη ανησυχία ήταν η πιθανότητα απροόπτου για κάποιον από τους διεθνείς αλλά άπαντες επέστρεψαν δίχως τραυματισμούς και ουσιαστικά έλυσαν τα χέρια του προπονητή τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK