Σπανίζουν οι έλεγχοι ντόπινγκ στην Πριμέρα, 0,3 % η συχνότητά τους!

Χωρίς ελέγχους για χρήση αναβολικών πορεύεται ουσιαστικά το ισπανικό πρωτάθλημα αφού η ισπανική νομοθεσία δεν έχει ακόμα εναρμονιστεί με τα διεθνώς ισχύοντα.

Σχεδόν άγνωστη η έννοια είναι ο αντιντόπινγκ έλεγχος στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Οι μονομάχοι της Πριμέρα Ντιβιζιόν λοιπόν, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ισπανική εφημερίδα "Marca" έχουν περάσει μόλις από 57 ελέγχους στα μέχρι στιγμής 452 παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι ο ισπανικός νόμος για το αντιντόπινγκ δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί με τα διεθνώς ισχύοντα (πράγμα που στην Ελλάδα έγινε πέρυσι) έχει ουσιαστικά ακινητοποιήσει το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μαδρίτης το οποίο δεν μπορεί να παράξει έργο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τελικά σε ελέγχο υποβάλλονται μόνο 3 στους 1000 ποδοσφαιριστές (θα μπορούσαν να είχαν γίνει μέχρι στιγμής σε απόλυτα νούμερα 16.872 έλεγχοι) και πάντα στους χώρους προπόνησης.

Ουσιαστικά σε αντιντόπινγκ έλεγχο υπόκεινται μόνο οι Ισπανικές ομάδες που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα οι οποίοι είναι υποχρεωμένες να περνούν και τους απροειδοποίητους ελέγχους της UEFA.

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.