Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε παίκτης του μήνα για 4η φορά σε... 167 μήνες που παίζει στην Ισπανία

Η ισπανική λίγκα ψήφισε τον Λιονέλ Μέσι ως κορυφαίο του μήνα για τον Σεπτέμβριο. Αυτή ήταν μόλις η 4η φορά που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο. Πρώτη φορά το κατέκτησε μετά από 20 απονομές!

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε παίκτης του μήνα για 4η φορά σε... 167 μήνες που παίζει στην Ισπανία
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η ισπανική λίγκα ανακοίνωσε τα βραβεία των κορυφαίων για τον μήνα Σεπτέμβριο και αυτό για τον καλύτερο παίκτη της Primera Division κατέληξε στον Λιονέλ Μέσι. Καμία έκπληξη από τη στιγμή που ο αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα σημείωσε τρία γκολκαι μοίρασε τέσσερις ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Εξετάζοντας τη 'χρυσή Βίβλο' των βραβείων, όμως, παρατηρείται κάτι αδιανόητο: αυτή είναι μόλις η 4η φορά που ο Αργεντινός 'μάγος' κατακτά αυτό το βραβείο!

Με δεδομένο ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία του στους 'μπλαουγκράνα' άρχισε τον Οκτώβριο του 2004, θα περίμενε κανείς ότι σε αυτούς τους 167 μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 θα είχε στην τροπαιοθήκη του πολύ περισσότερες διακρίσεις τέτοιου τύπου. Ακόμα κι αν αφαιρεθούν οι ανενεργοί θερινοί μήνες, πάλι υπάρχουν 124 στους οποίους ο Μέσι δικαιούται παραπάνω διακρίσεις από τις 4 που έχει μέχρι στιγμής.

Η... παγίδα έγκειται στην ίδια την ισπανική λίγκα, η οποία καθυστέρησε χαρακτηριστικά να θεσπίσει τα σχετικά βραβεία. Συγκεκριμένα, οι βραβεύσεις στους καλύτερους του μήνα άρχισαν μόλις τον Σεπτέμβριο του 2013, με συνέπεια ο Μέσι να... χάσει σχεδόν μία δεκαετία βραβείων.

Ακόμα κι έτσι, φαντάζει εξωφρενικό ο κορυφαίος παίκτης της Primera Division να έχει μόλις 4 από τα 45 διαθέσιμα βραβεία και μάλιστα τα δύο εξ αυτών συνεχόμενα, με συνέπεια μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 να έχει μόλις δύο στα 43!

Ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι πρώτη φορά τιμήθηκε με τη συγκεκριμένη διάκριση τον Ιανουάριο του 2016! Δηλαδή υπήρξαν 20 βραβεία για τον καλύτερο παίκτη του μήνα που κατέληξαν σε άλλον κάτοχο, αφού ο Αργεντινός ποτέ δεν κρίθηκε ο κορυφαίος του μήνα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2013 και Δεκεμβρίου 2015 υπήρξαν 17 διαφορετικοί παίκτες που κατέκτησαν τη συγκεκριμένη διάκριση. Μεταξύ άλλων, δύο φορές το βραβείο κατέληξε στον... Νολίτο, άλλες δύο στον Κάρλος Βέλα, μία στον Μπόρχα Μπαστόν, μία στον Λουσιάνο Βιέτο, μία στον Αλμπέρτο Μπουένο, μία στον Ραφίνια, μία στον Λούκας Πέρεθ (πρώην του ΠΑΟΚ) και καμία στον Μέσι!

Αν, δε, οι τελευταίες δύο εκδόσεις του βραβείου (Απρίλιος 2018, Σεπτέμβριος 2018) δεν κατέληγαν στα χέρια του, τότε ο Μέσι θα είχε τις ίδιες διακρίσεις με τους Αρίτς Αντούριθ, Ίαγο Άσπας, Ντιέγκο Γκοδίν, Κόκε, Βέλα, Νολίτο και Λουίς Σουάρεθ.

Ακόμα και τώρα, με τις 4 διακρίσεις, ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι επικεφαλής της κατάταξης. Αυτός ο τίτλος ανήκει στον Αντουάν Γκριεζμάν, με 5 τίτλους κορυφαίου του μήνα.

Όσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτός πλέον βρίσκεται στην 3η θέση, αφού παρά και τις δικές του εξωπραγματικές εμφανίσεις όλο αυτό το διάστημα, έπεισε την κριτική επιτροπή (η οποία απαρτίζεται από 'επαγγελματίες που ποδοσφαίρου που γνωρίζουν τέλεια την Primera Division και της Segunda Division και δεν σχετίζονται με τους συλλόγους στις κατηγορίες', κατά την περιγραφή στην ιστοσελίδα της λίγκας) να τον ψηφίσει μόλις 3 φορές.

Οι κορυφαίοι ανά μήνα

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε παίκτης του μήνα για 4η φορά σε... 167 μήνες που παίζει στην Ισπανία

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK