Αυτό είναι το μυστικό που 33χρονου Κριστιάνο που παίζει σαν 20χρονος

Τι κι αν έχει κλείσει τα 33 και πάει στα 34; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδίδει στο υψηλότερο επίπεδο και το απέδειξε κόντρα στην Γιουβέντους με το... αεροπλανικό του ψαλιδάκι. Λίγες ώρες αργότερα, βρήκε στη φόρα το... μυστικό της ευεξίας που έχει παρατείνει την καριέρα του.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo controls the ball during the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Juventus and Real Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 3, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
cristiano ronaldo AP IMAGES

Η ηλικία των 30 ετών θεωρείται ταμπού στον αθλητισμό. Όταν κάποιος τα πιάσει, τότε αρχίζουν αμέσως οι... ανασφάλειες, πως η καριέρα μπαίνει σε τροχιά καθόδου. Όπως φαίνεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει βαλθεί να αποδείξει το αντίθετο.

Έχει κλείσει τα 30 εδώ και 3 χρόνια και συνεχίζει να αποδίδει με τους ρυθμούς... 20άρη. Το είδαμε άλλωστε και κόντρα στην Γιουβέντους την Μεγάλη Τρίτη όπου πέτυχε δυο γκολ και έφτιαξε το τρίτο της Ρεάλ.

Ποιο είναι όμως το μυστικό του CR7; Γνωστός και πρώην συνεργάτης του Ζινεντίν Ζιντάν το αποκάλυψε στα ΜΜΕ της Γαλλίας, με το στόρι να ξεκινά από τη γνωστή και... δύσκολη συζήτηση που είχαν προπονητής - παίκτης το καλοκαίρι.

"Εάν με ακούσεις και με εμπιστευτείς, τότε η καριέρα σου θα παραταθεί για αρκετά χρόνια. Πρέπει να συμφωνήσεις κι εσύ, ότι σε κάποια παιχνίδια θα ξεκουραστείς ή θα χάσεις ορισμένα", είχε πει ο Ζιντάν στον Ρονάλντο, με τον ειδικό γιατρό φυσικής κατάστασης να αποκαλύπτει στη συνέχεια:

"Είχαν μακρά και δύσκολη προετοιμασία, κάτι που κόστισε στην αρχή της σεζόν. Για τον Κριστιάνο υπήρχε ειδικό πρόγραμμα, γιατί υπολόγιζαν και τον παράγοντα ηλικία. Είναι... μανιακός με τη δουλειά, έτσι ήταν πάντα, οπότε του ζήτησαν να ρίξει λίγο το ρυθμό του. Το κατάφεραν σε συγκεκριμένα σημεία της σεζόν και ορισμένα παιχνίδια. Δεν χρειάστηκε να τον πιέσουν γιατί ξέρει πως να δουλέψει", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Έχουμε το συνήθειο να λένε πως στο ποδόσφαιρο όταν είσαι 30 θεωρείσαι μεγάλος, όμως πρόκειται για λάθος. Για κάποιους η πτωτική πορεία είναι αργή και δεν φαίνεται αμέσως. Το δύσκολο δεν είναι να χάσεις τη φυσική σου κατάσταση, αλλά να μπορείς να έχεις διάρκεια.

Ο Κριστιάνο μπορεί. Στα 33 πρέπει να προσαρμοστείς και να έχεις σωστή και υγιεινή ζωή. Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK