Ο 'κρυστάλλινος' Γκάρεθ Μπέιλ έφτασε τους 22 τραυματισμούς

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αποχώρησε ξανά 'λαβωμένος' από αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης και η υπομονή των ανθρώπων της πρωταθλήτριας Ευρώπης στέρεψε μετά από τον 22ο τραυματισμό του.

Ο 'κρυστάλλινος' Γκάρεθ Μπέιλ έφτασε τους 22 τραυματισμούς
AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο πρώτος παίκτης που κόστισε εννιαψήφιο ποσό στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχει εξελιχθεί σε παρία τα τελευταία χρόνια. Ο Γκάρεθ Μπέιλ όχι μόνο δεν επωμίστηκε ποτέ το βάρος της διαδοχής του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο των πάντων στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η διοίκηση σταμάτησε να τον στηρίζει, οι προπονητές του δεν μπορούν να υπολογίζουν σε αυτόν, ο κόσμος τον γιουχάρει και πλέον ακόμα και ο Τύπος εναντιώνεται.

Αφορμή ο πιο πρόσφατος τραυματισμός του, ένα τράβηγμα στη γάμπα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, όπου τα δύο γκολ του Σάντι Καθόρλα στέρησαν από τους 'μερένγκες' δύο βαθμούς και τους άφησαν ακόμα πιο πίσω στην κούρσα τίτλου της Primera Division.

Ο Ουαλός επιθετικός έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα του αγώνα και τη θέση του πήρε ο Ίσκο. Αυτή ήταν η 13η φορά που αντικαθίσταται σε ένα παιχνίδι λόγω προβλήματος τραυματισμού και η 8η που τραυματίζεται στη γάμπα.

Από το καλοκαίρι του 2013, όταν αποκτήθηκε από την Τότεναμ για 100.000.000 ευρώ, έχει τραυματιστεί 22 φορές, με συνέπεια να χάσει 84 αγώνες, σχεδόν δύο σεζόν από τις 5,5 που ανήκει στους 'μερένγκες'.

Υπό άλλες συνθήκες, η φετινή συγκομιδή των 10 γκολ και 5 ασίστ σε 23 αγώνες ή η συνολική των 98 γκολ και 63 ασίστ σε 212 αγώνες θα έμοιαζε ικανοποιητική αν οι προσδοκίες για τον 29χρονο διεθνή δεν ήταν τόσο υψηλές.

Ήδη το στοίχημα της διοίκησης έχει χαθεί, αφού εδώ και αρκετές μεταγραφικές περιόδους περιμένει προτάσεις για να πουλήσει τον παίκτη. Μάλιστα, η ανακοίνωση του τελευταίου τραυματισμού του από την ιστοσελίδα του συλλόγου 'μαρτυρά' ότι εξαντλήθηκε η υπομονή, αφού πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση τραυματισμού του μετά από έναν χρόνο και 3 μήνες!

Παρότι για τους υπόλοιπους παίκτες η ομάδα δημοσιοποιεί κανονικά τα προβλήματα τραυματισμού, για τον Μπέιλ η τελευταία ανακοίνωση είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2017. Έκτοτε έχει τραυματιστεί 3 φορές, ωστόσο ο σύλλογος δεν έγραφε κάτι!

Ο 'κρυστάλλινος' Γκάρεθ Μπέιλ έφτασε τους 22 τραυματισμούς

Αν και ο ίδιος κάνει προσπάθεια να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για να μειώσει τους τραυματισμούς, είτε ανοίγοντας τρύπες στις κάλτσες του ώστε να μην πιέζονται τόσο πολύ οι ευαίσθητοι μύες του είτε σταματώντας να οδηγεί τη Lamborghini του ώστε να μην επιβαρύνει τον οργανισμό από τη στάση του σώματος, πλέον δεν συγκινεί ούτε τον φίλα προσκείμενο στη Ρεάλ Τύπο.

Η εφημερίδα AS κυκλοφόρησε το Σάββατο με πρωτοσέλιδο τον Ουαλό και τίτλο 'Κύριος Γυαλί', ενώ στην ιστοσελίδα της αναφέρεται εκτενώς με κείμενα στους τραυματισμούς του και το πόσο έχουν κοστίσει στη Ρεάλ.

Το σίριαλ της μεταγραφής του πριν από μία πενταετία θεωρητικά είχε θετική έκβαση για τους Ισπανούς. Η κατάληξη, όμως, δεν μοιάζει και τόσο θετική, με τον Μπέιλ να χάνει άλλες δύο εβδομάδες αγώνων λόγω τραυματισμού.

Photo credits: AP Photo/Hassan Ammar

News 24/7

24MEDIA NETWORK