Ο Ρονάλντο κατηγορείται ότι κλέβει... καλύτερα από τον Μέσι!

Μπλεξίματα με το νόμο από το 2013 έχει ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος απέκρυψε από την ισπανική εφορία ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 4.000.000 ευρώ. Το αντίπαλο δέος του, Κριστιάνο Ρονάλντο, έκανε το ίδιο αποκρύπτοντας σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης!

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates at the end of the Champions League soccer final between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday, June 3, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates at the end of the Champions League soccer final between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday, June 3, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Υστερα από μεγάλη έρευνα των επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας, ο Εισαγγελέας της Μαδρίτης αποφάσισε να ασκήσει δίωξη στον Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς φέρεται να απέκρυψε εισοδήματα ύψους 14.700.000 ευρώ το διάστημα μεταξύ του 2011 και του 2014!

Θυμίζουμε ότι το 2013 είχε γίνει κάτι ανάλογο με τον Λιονέλ Μέσι με το Δικαστήριο της Βαρκελώνης να τον καταδικάζει σε 21 μήνες φυλάκισης. Όπως αποδείχθηκε είχε αποκρύψει ένα ποσό λίγο πάνω από τα 4.000.000 ευρώ από την εφορία. Εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του Αργεντίνου άσου μέσω εικονικών εταιρειών στην Ελβετία, την Ουρουγουάη και το Μπελίζε.

Επειδή όμως η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν κάτω των 24 μηνών, μπορούσε να την εκτίσει με αναστολή. Από την άλλη ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίζει κατηγορίες για φοροδιαφυγή για ένα ποσό που αγγίζει τα 15.000.000 ευρώ. Ένα ποσό σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερο από εκείνο του άσου της Μπαρτσελόνα.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο 31χρονος επιθετικός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από 15 μήνες έως πέντη έτη (με αναστολή) σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, καθώς κατηγορείται πως χρησιμοποίησε φορολογικούς παραδείσους, όπως οι Παρθένοι Νήσοι, για να γλιτώσει την υψηλή φορολογία της Ισπανίας.

Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2014, με υποθέσεις φοροδιαφυγής Ισπανών ποδοσφαιριστών, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αποφάσισε να διευθετήσει εσπευσμένα τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα, σε περίπτωση που παραδεχθεί πως απέκρυψε το παραπάνω ποσό και το πληρώσει έστω και ετεροχρονισμένα, τότε η ποινή φυλάκισης θα πέσει στου 15 μήνες. Μια ποινή που θα μπορεί να εκτίσει όπως και ο Μέσι, με αναστολή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK