Άθλος του Ζιζού: Ισοφάρισε τον... προπονητή του

Σαν παίκτης ο Ζινεντίν Ζιντάν πέτυχε μυθικά πράγματα και συνεχίζει απτόητος να γράφει ιστορία στο ποδόσφαιρο και σαν προπονητής. Ο Γάλλος, κατακτώντας το Super Cup Ισπανίας ισοφάρισε τον εμβληματικό Βιθέντε Ντελ Μπόσκε με επτά τρόπαια.

Real Madrid's coach Zinedine Zidane touches the trophy during the Super Cup final soccer match between Real Madrid and Manchester United at Philip II Arena in Skopje, Tuesday, Aug. 8, 2017. Real Madrid defeated Manchester United 2-1. (AP Photo/Boris Grdanoski)
Real Madrid's coach Zinedine Zidane touches the trophy during the Super Cup final soccer match between Real Madrid and Manchester United at Philip II Arena in Skopje, Tuesday, Aug. 8, 2017. Real Madrid defeated Manchester United 2-1. (AP Photo/Boris Grdanoski) AP

Ντελ Μπόσκε και Ζιντάν πανηγύρισαν μαζί τίτλους όταν ο Ισπανός προπονητής έκανε πράγματα και θαύματα στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Ζιζού πέτυχε αυτό που κανείς δεν φανταζόταν όταν ανέλαβε να προπονεί τη "Βασίλισσα" τον Γενάρη του 2016.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Γάλλος κατάφερε με την κατάκτηση του Super Cup Ισπανίας να ισοφαρίσει τα τρόπαια του Ισπανού προπονητή επί θητείας του στη Ρεάλ.

Επτά ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, επτά και ο Ζιντάν πλέον που φιγουράρει στην τριάδα με τους πιο πετυχημένους τεχνικούς στην ιστορία του κλαμπ...

Ο Ντελ Μπόσκε που έχει κατακτήσει Μουντιάλ (2010) και Euro (2012) με την Ισπανία, ήταν προπονητής της Ρεάλ το 1994, το 1996, χωρίς επιτυχίες, ωστόσο στην τρίτη του θητεία από το 1999 μέχρι το 2003, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κάνει αυτά που πετυχαίνει ο Ζιντάν σε 20 μήνες!

Για την ιστορία, ο Ισπανός μετράει δύο πρωταθλήματα, δύο Champions League, ένα Super Cup Ευρώπης, ένα Ισπανίας και ένα διηπειρωτικό.

Ξεπερνώντας τον πρώην προπονητή του ο Ζιντάν, εφόσον κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων,πιάνει στη δεύτερη θέση των κορυφαίων τον Λουίς Μαλοούνι με οκτώ τρόπαια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK