Σέρχιο Ράμος: 5 πράγματα για τον capitán της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο σέντερ μπακ που βρίσκει δίχτυα καλύτερα από πολλούς επιθετικούς της Primera Division, ο αμετανόητος φαν του Μάικλ Τζάκσον που αγάπησε παράφορα μια τηλεπερσόνα, ο... μισητός Σέρχιο Ράμος.

Σέρχιο Ράμος: 5 πράγματα για τον capitán της Ρεάλ Μαδρίτης
AP/FRANCISCO SECO

Αν κάποιος μπορούσε να διηγηθεί τη ζωή του Σέρχιο Ράμος τα τελευταία 17 χρόνια, ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει αλληγορίες από ταινίες όπως το 'Goodfellas' και η τριλογία του 'Νονού'. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός έχει εκτοξευτεί μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη στρατόσφαιρα των επιτυχιών, ενώ παράλληλα, με την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του εντός γηπέδων, έχει αποδείξει πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι μια μάχη επιβίωσης, ένας πόλεμος όπου οι καλοί δεν ξεχωρίζουν από τους κακούς.

Με 4 Champions League στην τροπαιοθήκη του, 4 πρωταθλήματα Ισπανίας και άπειρες διακρίσεις για τις ατομικές επιδόσεις του, ο Ράμος είναι ένας αντί-ήρωας του σύγχρονου ισπανικού ποδοσφαίρου, μια φιγούρα που αγαπάς να μισείς ή αγαπάς να... αγαπάς. Ο Λιονέλ Μέσι, πάντως, εξακολουθεί να τον μισεί μετά από όσα έκανε στο σαββατιάτικο clasico.

Τα παρακάτω 5 σημεία θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις 'στρατόπεδο'.

1. Είναι αμυντικός με 'σεντερφορίσιες' ανησυχίες

Real Madrid's Sergio Ramos, top, goes for a header during the La Liga soccer match between Real Madrid and Sevilla at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, May 14, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Sergio Ramos, top, goes for a header during the La Liga soccer match between Real Madrid and Sevilla at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, May 14, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP/FRANSCISCO SECO

Ο Σταύρος Λαμπριάκος έζησε για χρόνια το δίλημμα "σέντερ μπακ ή σέντερ φορ", ο Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού είδε τον εαυτό του να βαφτίζεται για λίγα λεπτά σέντερ φορ μήπως και φέρει την πολυπόθητη ανατροπή σε πρόσφατο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, καμία σχέση δηλαδή με τον Ράμος, ένα σέντερ μπακ με διαρκή αίσθηση του γκολ. Ο Καλύτερος Ισπανικός της La Liga επί 5 φορές και μέλος της UEFA Team of the Year επί 8 φορές, έχει στο ενεργητικό του συνολικά 89 γκολ σε 17 σεζόν.

2. Είναι και 'δρεπάνι' πολυτελείας

Στον τελικό του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ όλα τα φώτα ήταν στραμμένα επάνω στον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος εξτρέμ έδειχνε ικανός να προκαλέσει 'ναυτία' σε οποιαδήποτε αμυντική διάταξη και να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο. Ο αρχηγός της Ρεάλ είχε σχέδιο: "Πρώτα θα αχρηστεύσουμε το όπλο που λέγεται Σαλάχ". Το μαρκάρισμα του Ράμος στον Σάλαχ δεν ήταν απλώς επικίνδυνο, ήταν μια προσεκτικά κοντρολαρισμένη προσπάθεια, ώστε ο αντίπαλός του να τεθεί εκτός παιχνιδιού. Οι αντιδράσεις από την πλευρά των Άγγλων άπειρες και γεμάτες οργή. Το αποτέλεσμα του τελικού; Θρίαμβος για τη Ρεάλ. Για τον Ράμος, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

3. Ζει επικηρυγμένος από τον Ντεγιάν Λόβρεν

PSG forward Kylian Mbappe, left, challenges for the ball with Liverpool defender Dejan Lovren during a Champions League Group C soccer match between Paris Saint Germain and Liverpool at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
PSG forward Kylian Mbappe, left, challenges for the ball with Liverpool defender Dejan Lovren during a Champions League Group C soccer match between Paris Saint Germain and Liverpool at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Francois Mori) AP

Ο Κροάτης αμυντικός, μετά από τον τελικό Champions League δεν ξέχασε τι συνέβη και πώς η Λίβερπουλ έχασε αυτό το τρόπαιο. Ο Λόβρεν πήρε για πρώτη φορά εκδίκηση τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Κροατία νίκησε την Ισπανία με 3-2 για το Nations League. "Χαχα! 3-2, τώρα μπορείς να μιλήσεις ρε; Μίλα αν έχεις το θάρρος!", είχε γράψει ο Κροάτης στα social media, για να πάρει μια πληρωμένη απάντηση από τον Ράμος, χωρίς λέξεις, μόνο μια εικόνα του, ενώ σήκωνε το τρόπαιο του Champions League. O Ισπανός δεν είναι σε αυτή τη δουλειά για να κάνει φίλους και να γίνει αγαπητός στο φιλοθεάμον κοινό, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

4. Ήθελε να γίνει ο Μάικλ Τζάκσον

Σέρχιο Ράμος: 5 πράγματα για τον capitán της Ρεάλ Μαδρίτης

Έχει 'χτυπήσει' τον Τζάκσον σε τατουάζ, έχει στη τουαλέτα (!) του σπιτιού του ένα άγαλμα του King Of Pop σε ανθρώπινες διαστάσεις, έχει μιμηθεί τις χορευτικές κινήσεις του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ίσως κάποιος άλλος στη θέση του να μην εκδήλωνε δημοσίως τόση αγάπη για το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο της σύγχρονης pop, αλλά ο Ράμος είναι moonwalker και δεν τον νοιάζει η γνώμη σου. Αυτή η τεράστια αγάπη του για τον Τζάκσον μάλλον αφήνει στη δεύτερη θέση τη συνήθεια του Σεβιγιάνου αμυντικού να παρακολουθεί ταυρομαχίες με περίσσιο φανατισμό.

5. Η συζυγός του μοιάζει να μην έχει ηλικία

Σέρχιο Ράμος: 5 πράγματα για τον capitán της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Πιλάρ Ρούμπιο μοιάζει να μην έχει ηλικία. Η σταρ της ισπανικής τηλεόρασης έχει αυτό το βλέμμα που νομίζεις ότι μπορεί να σε υπνωτίσει και να σε μεταμορφώσει σε νάνο, ή έστω σε εξτρέμ της Λίβερπουλ. Μια από τις πιο όμορφες γυναίκες της ισπανικής showbiz βρίσκεται στο πλευρό του Ράμος και πίσω από τις φανταχτερές δημόσιες εμφανίσεις τους -που βάζουν κάτω κάθε γκλάμορους ζευγάρι εκεί έξω- κρύβεται ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή με 3 παιδιά. Ράμος και Πιλάρ αναμένεται να παντρευτούν φέτος τον Ιούνιο.

Photo credits: AP/Frank Augstein, Francisco Seco

News 24/7

24MEDIA NETWORK