Στα δικαστήρια για φοροδιαφυγή κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Την Τετάρτη (24/5) έγινε γνωστή η ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Λιονέλ Μέσι, την Πέμπτη (25/5) βγαίνει η είδηση πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατηγορείται για φοροδιαφυγή! Οι ισπανικές υπηρεσίες διερευνούν την υπόθεση του Πορτογάλου σταρ, ο οποίος κινδυνεύει και με 12 μήνες φυλάκιση!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο "ζήλεψε" τον Μέσι; Μία είδηση που είναι πολύ πιθανό να είναι αληθινή, αν ισχύουν οι κατηγορίες για φοροδιαφυγή του Πορτογάλου σούπερ σταρ!

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται πως έχει αποκρύψει πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία, την περίοδο 2011- 2013, χωρίς να δηλώνει επακριβώς τα εισοδήματα που λάμβανε.

Στην Ισπανία διερευνάται ακόμα η υπόθεση και κατά τη "Marca", δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν πρόκειται για φορολογική απάτη ή διοικητική παράβαση (κατηγορία πιο... ελαφρυντική για τον Ρονάλντο), για αυτό και τα στοιχεία έχουν περάσει σε δικαστή. Όπως και να χει, είτε βρεθεί ένοχος ή όχι, ο 32χρονος θα κληθεί από τον δικαστή για να αποφασιστεί για το που θα οδηγηθεί η υπόθεση, με τις κατηγορίες να ποικίλλουν.

Ο "CR7" όπως και να χει θα πρέπει να καλύψει τα 8 εκατομμύρια ευρώ της απάτης, ενώ υπάρχει και η ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει τους 12 μήνες (4 μήνες για κάθε χρονιά που κατηγορείται πως έκρυβε ποσά).

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!