Το "χρυσό" αστέρι της Ρεάλ που... σβήνει

Σε ηλικία 16 ετών θεωρούνταν το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ευρώπη και γι' αυτό υπέγραψε συμβόλαιο με την Ρεάλ, με ετήσιες αποδοχές 4.500.000€ το χρόνο! Τώρα όχι μόνο δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα, αλλά τραυματίστηκε (ξανά) σοβαρά.

Real Madrid's Martin Odegaard before the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Levante at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Wednesday,  March 2, 2016. (AP Photo/Alberto Saiz)
odegaard AP IMAGES

Στις 19 Αυγούστου του 2014 ο Μάρτιν Όντεγκααρντ έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα της Νορβηγίας σε ηλικία 15 ετών και 253 ημερών. Επίτευγμα σπουδαίο και μερικώς δικαιολογημένα, αφού πολλοί τον θεωρούσαν το κορυφαίο ταλέντο στην Ευρώπη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ρεάλ Μαδρίτης έσπευσε να τον αγοράσει από την Στρόμσγκοντσετ έναντι 4.000.000€. Εκείνο που προκάλεσε αντιδράσεις, ωστόσο, ήταν το γεγονός πως ο πιτσιρικάς υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί σε παίκτη της ηλικίας του!

Αρχικά οι απολαβές του ήταν 2.500.000€, ενώ στη συνέχεια έφτασαν τα 4.000.000€ και δημιουργήθηκε... θέμα στις ακαδημίες της "βασίλισσας". Ο Όντεγκααρντ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει στην Ρεάλ και δόθηκε δανεικός στην Χέρενφεν.

Εκεί ναι μεν αγωνίζεται βασικός (26 ματς, 2 γκολ, 2 ασίστ) όμως δεν... λάμπει όσο θα περίμεναν, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και έσπασε ο δανεισμός του! Σύμφωνα με τους Ισπανούς αναμένεται να επιστρέψει σε δυο μήνες και στην Ρεάλ πρέπει να αποφασίσουν άμεσα τι θα κάνουν με την περίπτωση του.

Στα 20 λοιπόν, ο νεαρός μέσος βλέπει μία καριέρα που ξεκίνησε με όνειρα να μένει... στάσιμη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK