Βασιλική φοροδιαφυγή: Πουλούσαν τα δικαιώματά τους για 1 ευρώ!

Ποιος είπε ότι οι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές, παρά τα χιλιάδες ευρώ που κερδίζουν για να... κλωτσούν μία μπάλα, δεν προσπαθούν να κοροϊδέψουν το κράτος;

Το χρήμα είναι δύναμη, λένε. Και όσοι το έχουν προσπαθούν να το... αυγατίσουν με κάθε τρόπο. Με το ποδόσφαιρο ν' αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, δεν είναι έκπληξη πως ακόμη και φημισμένοι αστέρες με παχυλά συμβόλαια ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τα έσοδά τους για να μην φορολογηθούν αντίστοιχα.

Μέσι, Νεϊμάρ και Μαστσεράνο είναι τα... παραδείγματα της Μπαρτσελόνα. Άλλοι αποδείχθηκαν πως είχαν "κλέψει" το κράτος, άλλοι κατηγορούνται.

Πέπε και Φάμπιο Κοεντράο από τη Ρεάλ έρχονται να μπουν στην ίδια κατηγορία. Τουλάχιστον με όσα αποκαλύπτει η El Mundo σε σχετικό άρθρο της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο ποδοσφαιριστές των "μερένγκες" είναι σε λίστα με πρόσωπα που είχαν συνεργασία με off shore εταιρίες , ο ένας στον Παναμά ο άλλος στα Παρθένα Νησιά ,  για να κρύβουν τα εισοδήματά τους. Αμφότεροι φέρεται να... παραχωρούσαν τα δικαιώματα της εικόνας τους έναντι πινακίου φακής. Ίσως και λιγότερο, καθώς δήλωναν ένα ευρώ!

Μήπως το παράκαναν;

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!