Ζιντάν: "Δεν μιλάμε για το 0-4 του 'Μπερναμπέου'"

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το clasico και αναφέρθηκε στην ταπεινωτική ήττα του 1ου γύρου και στα παράπονα του Χάμες Ροντρίγκες.

Ζιντάν: "Δεν μιλάμε για το 0-4 του 'Μπερναμπέου'"
Ζιντάν-Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μίλησε για την προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει του clasico στο "Καμπ Νόου" κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι στο "Βαλντεμπέμπας" αποφεύγεται η κουβέντα για όσα συνέβησαν στον αγώνα του 1ου γύρου και τη νίκη των Καταλανών με 4-0.

"Δεν έχουμε μιλήσει γι' αυτό. Γνωρίζουν (σ.σ. οι παίκτες) άριστα τι συνέβη, αλλά τώρα απλά σκεφτόμαστε το αύριο, ένα άλλο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Εκδίκηση; Όχι, είναι απλά ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν είναι εξετάσεις για εμάς. Βρισκόμαστε σε καλό φεγγάρι, παίζουμε καλά τελευταία. Είναι ένα καλό παιχνίδι, που οι φίλαθλοι θέλουν να δουν και εγώ θέλω να δω την ομάδα μου να αγωνίζεται όπως τελευταία. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. Υπάρχει πολύ προσωπικότητα στην ομάδα".

Αυτό θα είναι το πρώτο clasico του "Ζιζού" ως προπονητής, προσπαθώντας να σπάσει την "κατάρα" που θέλει τους προηγούμενους πέντε προπονητές των "μερένγκες" να χάνουν στο πρώτο clasico της θητείας τους, όπως συνέβη με τον Ράφα Μπενίτεθ τον Νοέμβριο: "Απόψε θα κοιμηθώ ήσυχα. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό και να απολαμβάνουμε ότι παίζουμε κόντρα σε καλούς παίκτες και δοκιμάζουμε τους εαυτούς μας κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Θα κοιμηθώ όπως πάντα. Αύριο θα απολαύσω το πρώτο Μπαρτσελόνα - Ρεάλ μου ως προπονητής. Θέλω να το απολαύσω".

Η Μπαρτσελόνα έχει επικρατήσει και στα τρία clasico στα οποία έχουν αγωνιστεί στη βασική ομάδα οι "BBC" των Μαδριλένων, οι Καρίμ Μπενζεμά, Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο ο Γάλλος προπονητής δεν σκέφτεται να κρατήσει στον πάγκο κάποιον από τους επιθετικούς του: "Αύριο είναι ένας αγώνας που μπορεί να σπάσει αυτή η παράδοση. Τίποτα περισσότερο. Και θα προσπαθήσουμε. Δεν θα είναι εύκολο για την Μπαρτσελόνα, δεν θα είναι εύκολο να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλω να δω ένα καλό παιχνίδι ποδοσφαίρου και την ομάδα μου να νικάει. Στα χαρτιά, ίσως είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, όμως δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Θα προετοιμαστούμε καλά και θα αρχίσουμε δυνατά στον αγώνα".

Αντιθέτως, στον πάγκο αναμένεται να μείνει το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του 2014, ο Χάμες Ροντρίγκες των 80.000.000 ευρώ, ο οποίος έκανε παράπονα όσο βρισκόταν στην Κολομβία για έλλειψη στήριξης από τον σύλλογο: "Ούτε ο Χάμες ούτε κανείς άλλος αποδέχεται να βρίσκεται στον πάγκο. Δεν γνωρίζω κάποιον που του αρέσει να είναι αλλαγή, αλλά εγώ πρέπει να πάρω αποφάσεις. Έχουμε 22 ποδοσφαιριστές και πάντα βάζω την ομάδα που αισθάνομαι καλύτερη τη δεδομένη στιγμή. Αλλά ο Χάμες αισθάνεται καλά. Γνωρίζει ότι θα παίξει μαζί μας και ότι είναι ένας σημαντικός παίκτης της ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζουμε πώς είναι αφοσιωμένος, όταν μπαίνει στο γήπεδο".

Ο Ζιντάν αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα δέκα χρόνια και μία ημέρα μετά από το τελευταίο clasico του ως παίκτης (1-1 στο "Καμπ Νόου"), ενώ με τον αντίπαλο προπονητή, Λουίς Ενρίκε, είχε μία ιστορική αψιμαχία στο clasico του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" τον Απρίλιο του 2003. Όταν ρωτήθηκε γι' αυτό, έδειξε να το έχει αφήσει πίσω του: "Σε τι αναφέρεστε (σ.σ. χαμογελαστός); Αυτά συμβαίνουν κάποιες φορές στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχει ξεχαστεί εδώ και καιρό. Για έναν ποδοσφαιριστή, το clasico είναι το πιο όμορφο παιχνίδι που υπάρχει στο άθλημα. Τώρα θα το βιώσω ως προπονητής για πρώτη φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό".

Με τη Ρεάλ Μαδρίτης δέκα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και τον αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ για τα προημιτελικά του Champions League την Τετάρτη, ο Ζιντάν αρνήθηκε ότι ο σύλλογος θα ρίξει το βάρος στην Ευρώπη: "Το αυριανό παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό για μένα, οπότε θα παίξουμε αύριο και μετά θα δούμε την Τετάρτη. Θα βάλω την ομάδα που βλέπω πιο καλή για τον αγώνα. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές μέχρι το τέλος της σεζόν για να αντέξουμε. Το σημαντικό είναι να κάνουμε τα πράγματα που κάνουμε τον τελευταίο καιρό και να συνεχίσουμε έτσι. Θα κάνουμε ταμείο στο τέλος, αλλά κάτι θετικό θα γίνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χωρίς Βαράν στο Clásico, ανησυχία για Κρόος

Η φανέλα της Μπαρτσελόνα για τον Κρόιφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK