"Πούλησε" την ομάδα του και τον έκαναν χαρτονόμισμα

Το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει, ακόμα και στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά όμως συνέβη στη Primera Division με παίκτη να προδίδει την αγαπημένη του ομάδα για τα λεφτά της μισητής αντιπάλου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε χαρτονόμισμα του ευρώ (PHOTO).

Real Madrid's Gareth Bale, right,  with Real Sociedad's Inigo Martinez right, during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Sociedad, at Anoeta stadium in San Sebastian, northern Spain, Sunday, Aug. 21, 2016. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Real Madrid's Gareth Bale, right, with Real Sociedad's Inigo Martinez right, during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Real Sociedad, at Anoeta stadium in San Sebastian, northern Spain, Sunday, Aug. 21, 2016. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP IMAGE

Τα λεφτά που προσέφερε η Αθλέτικ Μπιλμπάο τον περασμένο Γενάρη στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την απόκτηση του Ινίγο Μαρτίνεθ ήταν πολλά, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον παίκτη. Ο Βάσκος ποδοσφαιριστής έπρεπε να απαρνηθεί την ομάδα που ανδρώθηκε και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αποτελώντας κομμάτι της για σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια. Και το έκανε με μια μεταγραφή που κόστισε 32 εκατ. ευρώ.

Οι οπαδοί της ομάδας του Σοσιεδάδ δεν του συγχώρησαν την απόφαση να φύγει από τον σύλλογο και του το κρατάνε εδώ και τρεις μήνες... μανιάτικο. Και τώρα ήρθε η ώρα για εκδίκηση, καθώς οι δύο ομάδες αγωνίζονται το Σάββατο στο "Ανοέτα", σε μία αναμέτρηση όπου στοιχείο αναφοράς θα αποτελέσει ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός.

Για την ιστορία, Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο έχουν κρατήσει ζωντανή την αιώνια κόντρα τους από το 1929, καθώς αποτελούσαν από τότε ένα από τα πρώτα και κορυφαία ντέρμπι της Ισπανίας και συγκεκριμένα της χώρας των Βάσκων.

Φυσικά, δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή του διεθνή άσου στο πρώην "σπίτι" του με τους φίλους των γηπεδούχων να του ετοιμάζουν τη κατάλληλη υποδοχή που μόνο βολικά δεν θα τον κάνει να αισθανθεί. Κι αυτό, διότι οι "βασιλικοί" έχουν σκεφτεί να τυπώσουν χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, τοποθετώντας το πρόσωπο του Μαρτίνεθ πάνω.

Η φωτογραφία έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο και γίνεται πανικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους παλιούς θαυμαστές του ποδοσφαιριστή να ανακοινώνουν πως πρέπει να εκτυπωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χαρτονομίσματα, προκειμένου το ... ρεζιλίκι του "προδότη" να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Το ποδόσφαιρο, έτσι και αλλιώς, ήταν πάντα και ένα παιχνίδι "προδοσίας".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΘ ΠΑΝΩ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK