Ούτε ο Στραματσόνι άντεξε τόσο λίγο...

Πολύ περισσότερο κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Αντρέα Στραματσόνι από τον Τσέζαρε Πραντέλι στη Βαλένθια.

Συμπατριώτης με τον Αντρέα Στραματσόνι, με διαφορετική πορεία στην προπονητική. Ανεξαρτήτως περγαμηνών πάντως, ο Τσέζαρε Πραντέλι δεν κατάφερε ν' αλλάξει τη μοίρα της Βαλένθια και τρεις μήνες μετά έφυγε κακήν κακώς. Πολύ νωρίτερα από τον Ιταλό συνάδελφό του στον Παναθηναϊκό.

Τον 59χρονο τεχνικό υποδέχθηκαν μετά βαΐων και κλάδων στο "Μεστάγια", στις 28/9. Δεν "κόλλησε" όμως. Για το 3-3-4 σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος κατηγορούσε κυρίως τους ποδοσφαιριστές του, δημόσια μάλιστα, με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα τ' αποδυτήρια, ενώ προσφάτως διαφώνησε με τη διοίκηση για το ύψος του χειμερινού μπάτζετ που θ' αφορούσε μεταγραφές (είχε ζητήσει πέντε παίκτες).

Το "διαζύγιο" των δύο πλευρών ήταν από εκεί και πέρα αναπόφευκτο.

Ο Πραντέλι αφήνει τη Βαλένθια στι 17η θέση, στα όρια της ζώνης υποβιβασμού. Ακόμη μία "κηλίδα" στο βιογραφικό του, αφού ούτε στη Γαλατάσαραϊ είχε καθίσει πολύ - πετύχει (16 ματς). Πάνε τα χρόνια που λατρευόταν σαν θεός στη Φιορεντίνα και οδηγούσε την Ιταλία στον τελικό του EURO.

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".