Η πιο εντυπωσιακή και αμφίρροπη LaLiga της 20ετίας

Το ισπανικό πρωτάθλημα διανύει την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του, με τις 6 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα να απέχουν μόλις 4 βαθμούς μετά από 12 αγωνιστικές.

Η πιο εντυπωσιακή και αμφίρροπη LaLiga της 20ετίας
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα οδηγεί την κούρσα στην Primera Division με 24 πόντους, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην 6η θέση με 20 και ανάμεσα στους δύο παραδοσιακούς γίγαντες της Ισπανίας υπάρχουν Σεβίλλη, Ατλέτικο, Αλαβές και Εσπανιόλ.

Κάθε εβδομάδα υπάρχει η πιθανότητα μία από τις παραπάνω ομάδες (πλην της Ρεάλ) να βρεθεί στην κορυφή, κάτι που μετατρέπει στο πρωτάθλημα στο πιο ανταγωνιστικό και αμφίρροπο της σύγχρονης ιστορίας.

Πέρσι η Μπαρτσελόνα ήταν μπροστά με 13 πόντους την αντίστοιχη περίοδο, αλλά οι μέρες όπου οι μεγάλοι έκαναν πάρτι με τους μικρούς φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν. Πολλά εύκολα θεωρητικά παιχνίδια μετατρέπονται σε πραγματικά θρίλερ κάθε Σαββατοκύριακο, με 29 γκολ να έχουν σημειωθεί μετά το 89ο λεπτό, με τα 16 από αυτά να ήταν καθοριστικά για το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1998 για να βρούμε ένα τόσο ανταγωνιστικό ισπανικό πρωτάθλημα, όταν 7 ομάδες ήταν σε απόσταση τριών πόντων την ίδια χρονική περίοδο. Η Μαγίορκα του Κούπερ ήταν στην κορυφή με 22 βαθμούς, με τις Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Ρεάλ Σαραγόσα να είναι στην 5η, 6η και 7η θέση με 19!

Η μεγάλη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα είναι πως οι "μικροί" κόβουν βαθμούς από τους "μεγάλους" με την Μπαρτσελόνα που ηττήθηκε μόλις μία φορά πέρσι να έχει ήδη δύο ήττες στο ενεργητικό της.

Όπως είναι φυσικό η Primera είναι και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη Ευρώπη αυτή τη στιγμή μεταξύ των 5 κορυφαίων και η μάχη για τη συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για τις θέσεις που δίνουν τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Στην Γερμανία η διαφορά της Ντόρτμουντ από την 6η Χοφενχάιμ είναι 8 βαθμοί, στην Αγγλία η Σίτι προηγείται 12 πόντων της 6ης Μπόρνμουθ, ενώ στην Ιταλία η αντίστοιχη διαφορά είναι στους 14 (Γιουβέντους-Ρόμα), με την Παρί να προπορεύεται 17 πόντων της Μαρσέιγ χωρίς να έχει κάνει ακόμα ήττα/ισοπαλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK