Ο Σέρχιο Ράμος έβγαλε το... καπέλο στον βασιλιά της Ισπανίας και μίλησε για τον Πικέ

Από τη μία ο Ζεράρ Πικέ που στηρίζει με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία της Καταλονίας και από την άλλη ο Σέρχιο Ράμος που αποθεώνει το βασιλιά Φίλιππο. Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο αρχηγός της Ρεάλ και της "φούρια ρόχα" κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Spain's Gerard Pique, right, celebrates with Sergio Ramos after scoring the opening goal during the Euro 2016 Group D soccer match between Spain and the Czech Republic at the Stadium municipal in Toulouse, France, Monday, June 13, 2016. (AP Photo/Petr David Josek)
Spain's Gerard Pique, right, celebrates with Sergio Ramos after scoring the opening goal during the Euro 2016 Group D soccer match between Spain and the Czech Republic at the Stadium municipal in Toulouse, France, Monday, June 13, 2016. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν οι ερωτήσεις για το ματς με την Αλβανία στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Εθνική Ισπανίας και έδωσε το παρών ο Σέρχιο Ράμος. Ο αρχηγός της "φούρια ρόχα", αλλά και της Ρεάλ φυσικά δέχθηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων σχετικά με τον Ζεράρ Πικέ και τη στάση του αμυντικού της Μπαρτσελόνα σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Από τις δηλώσεις του Ράμος που ξεχώρισαν ήταν σχετικά το "βγάζω το καπέλο στον βασιλιά, άψογος", όταν ρωτήθηκε σχετικά με το διάγγελμα του βασιλιά Φίλιππου. Για όσους δεν θυμούνται, ο Βασιλιάς της Ισπανίας με διάγγελμά του χαρακτήρισε "εκτός νόμου το δημοψήφισμα της Καταλονίας", ενώ συνέχισε λέγοντας πως "Έσπασαν την αρχή της δημοκρατίας. Προσπάθησαν να βάλουν τέλος στην ενότητα της Ισπανίας".

Ο Ράμος λοιπόν πήρε ανοιχτά το μέρος του βασιλιά, ενώ ήταν αντίθετος στη στάση του Πικέ λέγοντας πως "δεν θα πρέπει να μπλέκουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική". Παράλληλα ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πικέ μπορεί να συνεχίσει στην Εθνική μετά τις δηλώσεις του, με τον αρχηγό να απαντά πως: "εγώ δεν παίρνω τέτοιες αποφάσεις, αλλά κι ούτε κάποιος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο μπορεί να το πει αυτό. Εμείς σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο, υπάρχουν άλλοι που μπορούν να πουν κάτι τέτοιο".

Για τις σχέσεις του με τον Πικέ, τον οποίο αποκάλεσε "Ζερί", είπε: "Δεν μίλησα νωρίτερα, γιατί ήθελα πρώτα να μιλήσω μαζί του. Έχουμε πολύ καλή σχέση, αλλά σκεφτόμαστε τελείως διαφορετικά. Βέβαια ο καθένας μας σκέφτεται διαφορετικά γιατί έτσι έχει μάθει από το περιβάλλον και την οικογένειά του, όσο όμως έχουμε ένα κοινό σκοπό και παίζουμε στην ίδια ομάδα δεν υπάρχει πρόβλημα".

"Ήταν μια δύσκολη βδομάδα για όλους μας. Μπλέχτηκαν πολιτικά και αθλητικά θέματα. Θέλω ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια της Ισπανίας και να προκριθούμε στο Μουντιάλ, αυτό είναι που μετράει τώρα", κατέληξε.

AP Photo/Petr David Josek

News 24/7

24MEDIA NETWORK