Ξεκίνησε ο "πόλεμος" La Liga - LFP για τον Νεϊμάρ!

Οι δικηγόροι του Νεϊμάρ πήγαν και έφαγαν... πόρτα από την La Liga για τον Νεϊμάρ και η αντίστοιχη γαλλική ομοσπονδία πέρασε στην αντεπίθεση! Τα... μαχαίρια βγήκαν για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ξεκίνησε ο "πόλεμος" La Liga - LFP για τον Νεϊμάρ!
neymar

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης, οι δικηγόροι του Νεϊμάρ, Χουάν Ντε Διός Κρέσπο και Μάρκος Μότα, μετέβησαν στα γραφεία της Ισπανικής Ομοσπονδίας θέλοντας να κάνουν γνωστό πως έχουν κατατεθεί τα χρήματα για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου. Ο πρόεδρος της La Liga, ωστόσο, δεν την έκανε αποδεκτή.

Λίγο αργότερα ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση από τους Ισπανούς, χωρίς ωστόσο να μπουν σε λεπτομέρειες. Τα νομικά τμήματα εξάλλου έχουν πιάσει ήδη δουλειά για το πως μπορεί να μπει φρένο στη μεταγραφή.

Η σκέψη να πατήσουν πάνω σε ένα κανονισμό πως οι ρήτρες γίνονται αποδεκτές μόνο από συλλόγους στην Ισπανία εγκαταλείφθηκε, αφού στο παρελθόν ομάδες του εξωτερικού ακολούθησαν το δρόμο της Παρί χωρίς πρόβλημα. Το μόνο που μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τους Ισπανούς, είναι να αμφισβητηθεί η προέλευση των χρημάτων.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η LFP δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και κοινοποίησε ανακοίνωση τόσο στην αντίστοιχη της La Liga όσο και στις UEFA/FIFA.

"Η LFP έμεινε έκπληκτη και δεν καταλαβαίνει γιατί η La Liga αρνήθηκε μία απλή πληρωμή της ρήτρας του Νεϊμάρ. Ζητάμε να σεβαστούν τους όρους που έχει θέσει η FIFA και να αποδεχθούν τις ευθύνες τους. Η LFP στηρίζει την Παρί Σεν Ζερμέν και θέλει να έρθει ο Νεϊμάρ στο πρωτάθλημα. Οι νομικές υπηρεσίες της λίγκας συνεργάζονται με την Παρί έτσι ώστε να βγει το συμβόλαιο του παίκτη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

Που πατάνε τώρα οι Ισπανοί; Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, το συνολικό κόστος της μεταγραφής ( μαζί με τους μισθούς του παίκτη) θα ξεπεράσει τα 450.000.000€ και εμπίπτει στους κανόνες του Financial Fair Play.

Παρόλα αυτά η UEFA πήρε θέση την Τετάρτη (2/8) και ξεκαθάρισε πως ακόμα κι αν υπάρξει παράβαση του FFP, αυτό θα φανεί όχι άμεσα, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες ή χρόνια! Όπως καταλαβαίνετε, ο "πόλεμος" μόλις ξεκίνησε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK