Το ποσό που πήρε ο Λοπετέγκι για κάθε ματς είναι εξωφρενικό

Η Real Madrid έτρεξε να του δώσει τριετές -κλειστό- συμβόλαιο. Ο Τζούλεν Λοπετέγκι θα πάρει φέτος μεροκάματο μεγαλύτερο από του Gareth Bale. Και ποιος έρχεται; Δες και διάλεξε.

Το ποσό που πήρε ο Λοπετέγκι για κάθε ματς είναι εξωφρενικό

O Τζούλεν Λοπετέγκι ήταν καταδικασμένος από το δευτερόλεπτο που κάθισε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, για λόγους που θα έλεγες ότι είναι ξεκάθαροι. Πήρε το ρίσκο να αναλάβει τη νέα εποχή της εκ των πιο επιτυχημένων ποδοσφαιρικών ομάδων στην ιστορία του σπορ, ως διάδοχος ενός θρύλου όπως είναι ο Zinedine Zidane -τον οποίον επίσης, είχαν διαπομπεύσει πέρυσι, όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα, για να πάθουν επιλεκτική αμνησία μετά το back to back στο UEFA Champions League.

Η μοίρα του Ισπανού έγινε ξεκάθαρη, μετά το διασυρμό από την FC Barcelona. Αποχώρησε το ξημέρωμα. Δηλαδή, τον... αποχώρησαν, γεγονός που σημαίνει ότι για 14 παιχνίδια που κοουτσάρισε, θα πάρει το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Άρα, για κάθε ματς έλαβε 1.285.714 ευρώ.

Αν το θέλετε σε ημερομίσθια, έμεινε στους 'merengues' 137 ημέρες, άρα για κάθε μέρα πήρε 131.386 ευρώ. Για να καταλάβετε την πλήρη έννοια αυτού του ποσού, ο Lionel Messi που είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης (73.817.000 ετήσιος μισθός), παίρνει ως μεροκάματο 202.238 ευρώ. Το μεροκάματο του Λοπετέγκι ήταν σχεδόν διπλάσιο εκείνου του του Gareth Bale (68.854 ευρώ), τέταρτου πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη φέτος.

Και ναι, οι παίκτες θα συνεχίσουν να πληρώνονται. Προφανώς γιατί κάνουν κάτι καλύτερο από όσα δεν έγιναν από τον κόουτς, τον οποίον η Ρεάλ Μαδρίτης 'σκοτώθηκε' να ανακοινώσει γρήγορα γρήγορα, αφότου τον έκλεισε για τρία χρόνια (χωρίς option) και 6.000.000 ευρώ, 'καθαρά', τη σεζόν.

Στο ερώτημα 'και τι γίνεται τώρα' σε καλούμε να διαλέξεις.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK