Ταλέντο της Ρεάλ απαρνείται την εθνική Ισπανίας για τη Νιγηρία

Αν και έχει αγωνιστεί στην εθνική U21 της Ισπανίας, ο Ντέρικ Οσέντε Πριέτο πήρε την απόφαση να παίξει για την εθνική Νιγηρίας.

Ταλέντο της Ρεάλ απαρνείται την εθνική Ισπανίας για τη Νιγηρία
Ντέρικ Ισπανία Νιγηρία

Ο Ντέρικ Οσέντε Πριέτο αλλάζει... υπηκοότητα προτιμώντας την εθνική Νιγηρίας.

Ο 22χρονος στόπερ της Ρεάλ έχει γεννηθεί στη Μαδρίτη από πατέρα Νιγηριανό και Ισπανίδα μητέρα. Στη Ρεάλ Β' έχει καταγράψει περισσότερες από 50 συμμετοχές, ενώ έχει ακολουθήσει προετοιμασίες της πρώτης ομάδας, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία ως κεντρικός αμυντικός, με αποτέλεσμα να έχει περάσει απ' όλα τα κλιμάκια της "φούρια ρόχα".

Τώρα όμως που τέθηκε το δίλημμα ο Ντέρικ, όπως είναι ευρέως γνωστός, έπρεπε ν' αποφασίσει. Και αποφάσισε με σεβασμό στη χώρα που μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά πως " είναι η ευκαιρία να συνδεθώ με τις ρίζες του πατέρα μου", όπως δήλωσε στο BBC.

" Πάντα παρακολουθούσα τα γεγονότα στη Νιγηρία και πανηγύρισα όταν η εθνική κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών του 2013", συνέχισε και συμπλήρωσε πως " παρόλο που για κάποιους είναι δύσκολο να με καταλάβουν, εγώ έχω αποφασίσει και θα στηρίξω την απόφασή μου αυτή. Είναι δική μου επιθυμία και όχι του πατέρα μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK