Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Supercopa de España

Η Μπαρτσελόνα διπλασίασε με περισσή άνεση τις νίκες της απέναντι στη Σεβίλλη και πανηγυρίζει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, το Supercopa de España. Αρντά Τουράν και Λιονέλ Μέσι οι πρωταγωνιστές της συνάντησης.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Supercopa de España
Μπαρτσελόνα

Το 2-0 του αγώνα στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" και η ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα έναντι της Σεβίλλης έφερε και δεύτερη νίκη σε τρεις ημέρες και αυτήν τη φορά καθοριστική για τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 3-0 στο "Καμπ Νόου" και πανηγύρισαν για 13η φορά στην ιστορία τους το Supercopa de España.

Ο Λουίς Ενρίκε παρέταξε μία... πειραματική ενδεκάδα, με τις μεταγραφές Αντρέ Γκόμες, Σαμουέλ Ουμτιτί, Λικά Ντιν (ακόμα και ο Ντένις Σουάρες που επέστρεψε) στην ενδεκάδα. Μαζί και οι περσινές μεταγραφές Αρντά Τουράν και Αλεΐτς Βιδάλ. Ο Χόρχε Σαμπαόλι, από την πλευρά του, άρχισε να βάζει τη "σφραγίδα" του στους Ανδαλουσιάνους, παρατάσσοντας ομάδα με τρεις στην άμυνα.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Supercopa de España
Τουράν-Μπαρτσελόνα

Μόλις στο 10ο λεπτό, οι απειροελάχιστες αμφιβολίες για το ποιος θα σήκωνε το τρόπαιο στο τέλος της βραδιάς έλαβαν τέλος. Ο Λιονέλ Μέσι έβγαλε την 180ή ασίστ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Τουράν έγινε ο 30ός διαφορετικός παίκτης που "σερβίρεται" από τον Αργεντινό και ο Σέρχιο Ρίκο μάζεψε την μπάλα από την εστία του.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να πάρει διαφορετική τροπή, εάν ο Ιμπόρα δεν έβλεπε τον Κλάουντιο Μπράβο να αποκρούει το πέναλτί του στο 32ο λεπτό. Οι Σεβιγιάνοι δεν σήκωσαν κεφάλι και τα επόμενα τέρματα των γηπεδούχων ήταν θέμα χρόνου.

Στο 46' ο δραστήριος Τουράν διπλασίασε τα τέρματά του και στο 55' ο Μέσι, με εξαιρετική κεφαλιά, σκόραρε για 35η φορά μέσα στο 2016 για τον σύλλογο σε 52 παιχνίδια (έχει και 17 ασίστ). Τα πάντα είχαν κριθεί στον αγώνα και το μόνο που έμελλε να μάθουν οι 99.354 θεατές που αψήφισαν το προχωρημένο της ώρας (σέντρα στις 23:00 ώρα Ισπανίας) και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ήταν το τελικό σκορ.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Supercopa de España
Μπαρτσελόνα

Ο Ρίκο και η αστοχία απέτρεψαν την Μπαρτσελόνα από το να ανεβάσει τον δείκτη και με το 3-0 επί της κατόχου του Europa League, σήκωσε το Supercopa de España για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Ο 29χρονος Μέσι, δε, έφτανε τους 29 τίτλους με τους Καταλανούς, σηκώνοντας το τρόπαιο πρώτος ως αρχηγός εν τη απουσία του τραυματία Αντρές Ινιέστα. Τραυματίας αποχώρησε και ο Χαβιέρ Μαστσεράνο στο 76ο λεπτό, με την Μπαρτσελόνα να ολοκληρώνει τον αγώνα με 10 παίκτες, διότι ο Ενρίκε είχε χρησιμοποιήσει όλες τις αλλαγές του.

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Βιδάλ, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Ντιν (61' Άλμπα), Σουάρεθ (73' Ράκιτιτς), Μπουσκέτς (74' Σαμπέρ), Γκόμες, Μέσι, Μουνίρ, Τουράν

Σεβίλλη (3-5-2): Ρίκο, Γκονθάλεθ, Ιμπόρα, Μερκάδο, Μαριάνο, Γκάνσο (57' Βάσκες), Κρανεβίτερ, Σαράμπια, Κονοπλιάνκα, Κορέα (73' Βιέτο), Μπεν Γεντέρ (63' Βιτόλο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "χρυσή Βίβλος" του Supercopa de España

News 24/7

24MEDIA NETWORK