Κάτοχος του Κυπέλλου UEFA καταδικάστηκε για διπλό βιασμό αλλά παραμένει ανώνυμος

Ένας ποδοσφαιριστής που -μεταξύ άλλων- κατέκτησε το Κύπελλο UEFA καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση για διπλό βιασμό νεαρής γυναίκας. Παρ' όλα αυτά, τα ΜΜΕ δεν αποκαλύπτουν το όνομά του.

Κάτοχος του Κυπέλλου UEFA καταδικάστηκε για διπλό βιασμό αλλά παραμένει ανώνυμος
AP PHOTO

Δικαστήριο της Στοκχόλμης καταδίκασε σε 3 χρόνια φυλάκιση έναν άντρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον διπλό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας. Η ιδιότητά του ως πρώην ποδοσφαιριστής σημαντικής εγχώριας εμβέλειας δεν έπαιξε ρόλο στην ετυμηγορία. Παρ' όλα αυτά, επισήμως το όνομά του δεν κυκλοφορεί σε κανένα ΜΜΕ της Σουηδίας!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πλέον πλησιάζει στην 7η δεκαετία της ζωής του, υπήρξε μέλος της σπουδαίας ομάδας της Γκέτεμποργκ τη δεκαετία του '80, η οποία έφτασε δύο φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και κατάφερε να κατακτήσει δύο τρόπαια του Κυπέλλου UEFA.

Στο πρώτο εξ αυτών, τη σεζόν 1981-1982, με προπονητή τον Σβεν Γιόραν Έρικσον, ο βιαστής ποδοσφαιριστής και οι συμπαίκτες του κατόρθωσαν να υποτάξουν το Αμβούργο, που έναν χρόνο αργότερα κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο εν λόγω παίκτης αγωνίστηκε ως αλλαγή και στους δύο τελικούς.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής άκουγε στο δικαστήριο μία ηχογράφηση διάρκειας 42 λεπτών, στην οποία το θύμα κατόρθωσε να τον καταγράψει με το κινητό τηλέφωνό του. Σε αυτήν ακούγεται να ζητάει από τη νεαρή γυναίκα να της κάνει στοματικό σεξ και να λαμβάνει την ίδια αρνητική απάντηση, ενώ κάποια στιγμή η γυναίκα ακούγεται να λέει 'αρκετά τώρα'.

Ο παλαίμαχος παίκτης υπέβαλε τη γυναίκα σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή της, κάτι που ο ίδιος το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι το θύμα το απολάμβανε.

Κάτοχος του Κυπέλλου UEFA καταδικάστηκε για διπλό βιασμό αλλά παραμένει ανώνυμος

Το δικαστήριο δεν πείστηκε για το τελευταίο και καταδίκασε τον βετεράνο σε 3 χρόνια φυλάκιση και 20.000 ευρώ αποζημίωση στο θύμα για δύο περιπτώσεις βιασμού, αφού σύμφωνα με το δικαστικό ανακοινωθέν 'τα εγκλήματα έχουν κοντινή χρονική απόσταση, όμως είναι τόσο ξεχωριστά που πρέπει να αξιολογηθούν ως δύο διαφορετικοί βιασμοί'.

Παρ' όλα αυτά, το δικαστικό σύστημα της Σουηδίας είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματος του ποδοσφαιριστή. Ακόμα και στο ανακοινωθέν δεν υπάρχει το όνομά του, ενώ οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν, έχουν δημοσιευτεί με 'μωσαϊκό'. Μάλιστα, τα ΜΜΕ της χώρας τον αναγράφουν ως 'Fotbollsprofilen', ώστε να μην παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα του, παρότι έχει καταδικαστεί για διπλό βιασμό.

Άλλο κράτος, άλλοι νόμοι...

ΥΓ: Στην κεντρική φωτογραφία, ο τερματοφύλακας Τόμας Βέρνερσον σηκώνει το τρόπαιο του Κυπέλλου UEFA. Δεν είναι ο καταδικασθείς ποδοσφαιριστής.

Photo credits: AP Photo

News 24/7

24MEDIA NETWORK