Εντυπωσίασε ο Πάρης Πανταζόπουλος στα tryout των Σικάγο Φάιρ

Πολύ κοντά στην εκπλήρωση του ονείρου, να παίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματική ομάδα, βρίσκεται ο Παρασκευάς Πανταζόπουλος. Το 22άχρονο ελληνόπουλο πρώτευσε στο διήμερο try-out των Σικάγο Φάιρ και θα συμμετάσχει στην προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν της Major League Soccer.

O "Pari" κατά τους Αμερικανούς ήταν ο ένας από τους 210 ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο διήμερο καμπ των Σικάγο Φάιρ. Από αυτούς, οι 35 προχώρησαν στη δεύτερη ημέρα και ο Πανταζόπουλος ήταν ο ένας και μοναδικός που πήρε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην προετοιμασία της ομάδας που αρχίζει στις 31 Ιανουαρίου.

"Το να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανέκαθεν αποτελούσε όνειρό μου. Είμαι υποστηρικτής των Σικάγο Φάιρ από τότε που μετακόμισα στις ΗΠΑ, το 1998. Είμαι ευγνώμων στο σύλλογο για αυτήν την ευκαιρία" , δήλωσε ο Πανταζόπουλος.

Γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου 1988 στην Αθήνα, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες των Βριλησίων. Σε ηλικία 10 ετών η οικογένειά του έφυγε για τις ΗΠΑ όπου αγωνίστηκε σε τοπικές ομάδες. Το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και φόρεσε τη φανέλα του Πόρου, στο τοπικό πρωτάθλημα. Η επόμενη σεζόν (2008-09) τον βρήκε στη Γ' Εθνική με τη φανέλα της Ζακύνθου ενώ την περίοδο 2009-10 την πέρασε μισή στην Κόρινθο και μισή στον Ασπρόπυργο.

Τον φετινό χειμώνα γύρισε στις ΗΠΑ και θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στα try-out των Σικάγο Φάιρ, στους οποίους αγωνιζόταν ο Νέρι Καστίγιο και θέση τεχνικού διευθυντή κατέχει ο Φρανκ Κλόπας ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πανταζόπουλο:

"Το επιτελείο υποδομών του συλλόγου καλείται να αξιολογήσει πολλούς ταλαντούχους παίκτες μέσα σε 48 ώρες. Ο Πάρης ξεχώρισε ανάμεσα στο πλήθος. Τα ανοικτά δοκιμαστικά της ομάδας μας δίνουν την ευκαιρία σε παίκτες, όπως ο Πάρης, να εκπληρώσουν το όνειρο της συμμετοχής σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον έχουμε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας κι εκεί θα διαπιστώσουμε εάν διαθέτει αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται".