Ο Ζλάταν έπεσε από τα 80 στο 1.7 εκατ. Ευρώ!

Θα μπορούσε να παραμείνει στην Ευρώπη παίζοντας σε ανταγωνιστικό σύλλογο. Είχε τη δυνατότητα να πάει στην Κίνα με... βασιλικές αποδοχές. Παρόλα αυτά ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δέχθηκε... 78.300.000€ λιγότερα χρήματα με σκοπό να φορέσει τη φανέλα των... Γκάλαξι.

Los Angeles Galaxy's Zlatan Ibrahimovic, of Sweden, celebrates his goal during the second half of an MLS soccer match against the Los Angeles FC Saturday, March 31, 2018, in Carson, Calif. The Galaxy won 4-3. (AP Photo/Jae C. Hong)
Los Angeles Galaxy's Zlatan Ibrahimovic, of Sweden, celebrates his goal during the second half of an MLS soccer match against the Los Angeles FC Saturday, March 31, 2018, in Carson, Calif. The Galaxy won 4-3. (AP Photo/Jae C. Hong) AP IMAGE

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής και δεν το αποδεικνύει μόνο μέσα στο γήπεδο.

Η κίνησή του να μεταγραφεί στην Αμερική για λογαριασμό των Λος Άντζελες Γκάλαξι ξένισε μερικούς, καθώς μπορούσε να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να συνεχίσει τη καριέρα του σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα.

Ωστόσο, η μετακίνησή του στις Η.Π.Α. φαίνεται πως ήταν η καλύτερη δυνατή, αν κρίνουμε από το ντεμπούτο του τη περασμένη Κυριακή.

Όσον αφορά όμως την επιλογή του Σουηδού από οικονομικής άποψης, μάλλον κρίνεται ως η χειρότερη δυνατή, συγκριτικά με μία άλλη «γιγάντια» προσφορά που είχε από... άλλη ήπειρο.

Συγκεκριμένα, ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε να βάλει στη τσέπη του 3,5 εκατ. ευρώ, όχι σε ένα έτος, αλλά σε δύο με τη φανέλα των Γκάλαξι.

Με λίγα λόγια ο Ζλάταν αποφάσισε να "κουρέψει" τα έσοδά του κατά 95%, αφού ο μισθός του στο "Ολντ Τράφορτν" υπολογιζόταν στα 21 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Το απίστευτο είναι ότι τα τωρινά κέρδη του πρώην διεθνή στράικερ θα μπορούσαν να είναι τα τετραπλάσια σχεδόν από αυτά που έπαιρνε στους "κόκκινους διαβόλους" σε περίπτωση που αποφάσιζε να μεταφερθεί στην Κίνα.

Σύμφωνα με το Sports Illustrated, περίπου 80 εκατ. ευρώ για μία μόλις σεζόν θα ήταν το κέρδος του επιθετικού, άμα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας.

Ο "Ίμπρα" όμως απέρριψε αυτόν τον πακτωλό χρημάτων, θυμίζοντας σε όλους τους φίλους του αθλήματος, ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να σχετίζεται μόνο με τα λεφτά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK