Τι δουλειά είχε ο Γουέιν Ρούνεϊ στο Λευκό Οίκο;

Απ' όταν μετοίκησε στις ΗΠΑ ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει αλλάξει ζωή. Μέχρι που έφτασε να κάνει παρέα με τον Πρόεδρο Τραμπ. Ο λόγος που προσκλήθηκε στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του Λευκού Οίκου (μάλλον) δεν τον κολακεύει.

D.C. United forward Wayne Rooney (9) stands on the field during the first half of an MLS playoff soccer match against the Columbus Crew SC, Thursday, Nov. 1, 2018, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)
D.C. United forward Wayne Rooney (9) stands on the field during the first half of an MLS playoff soccer match against the Columbus Crew SC, Thursday, Nov. 1, 2018, in Washington. (AP Photo/Nick Wass) AP PHOTO/NICK WASS

Του Γουέιν Ρούνεϊ του αρέσει η καθημερινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν το κρύβει. Κάνει μάλιστα 'γενναία' προσπάθεια να ενταχθεί στο φρέσκο περιβάλλον του για να αισθανθούν ο ίδιος και η 6μελής οικογένειά του (σύζυγος και τέσσερα παιδιά) μέλη της κοινωνίας της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.

H κανονική ζωή είναι κάτι που ίσως να μην είχα ως ένα παιδί που από τα 16 μου μεγάλωνα στη πρώτη ομάδα της Έβερτον και γενικότερα στην Αγγλία

Αυτά έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο εστιάζοντας κυρίως στο αίσθημα της ελευθερίας που νιώθει ως κάτοικος ΗΠΑ, αφού δεν κοιτάει συνεχώς γύρω του μήπως τον παρακολουθούν οι δημοσιογράφοι με σκοπό να τον φωτογραφίσουν.

Τι δουλειά είχε ο Γουέιν Ρούνεϊ στο Λευκό Οίκο;

" Θέλω να περνάω πλέον περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου τώρα που μεγαλώνουν και ήταν ενοχλητικό. Εδώ είναι διαφορετικά. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν δυνατόν να πάω σε τόσα δημόσια μέρη. Το έκανα μόλις μια φορά", εξηγούσε επίσης ο 33χρονος επιθετικός έχοντας προλάβει τους λίγους μήνες που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον να επισκεφτεί το γήπεδο μπάσκετ των Ουίζαρντς, να δει αγώνες του NFL και του μπέιζμπολ, προσπαθώντας ν' αντιληφθεί την αμερικανική κουλτούρα.

Πρόσφατα βρέθηκε και σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου, χωρίς να χρειάζεται να κρυφτεί.

Major League Soccer DC United forward Wayne Rooney, center, watches the second period of an NHL hockey game between the Washington Capitals and the New Jersey Devils, Friday, Nov. 30, 2018, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)
Major League Soccer DC United forward Wayne Rooney, center, watches the second period of an NHL hockey game between the Washington Capitals and the New Jersey Devils, Friday, Nov. 30, 2018, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) AP PHOTO/ALEX BRANDON

Το Χριστουγεννιάτικο Πάρτι στο Λευκό Οίκο

Μέσα σ' όλα αυτά βρέθηκε, προ λίγων ημερών (9/12) και στον Λευκό Οίκο. Το όνομά του ήταν στη λίστα καλεσμένων του Ντόναλντ Τραμπ για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώθηκε πριν από το ερχομό του νέου έτους και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κολίν και τους τέσσερις γιους τους (Κάι, Κλέι, Κιτ, Κας) πέρασε την ώρα του στα ενδότερα του επιβλητικού κτιρίου της Pennsylvania Avenue που εμπνεύστηκε ο Ιρλανδός Τζέιμς Χόμπαν το 1792.

Φωτογραφήθηκε μάλιστα με τον 12χρονο Μπάρον Τραμπ, ο οποίος δυστυχώς για τον Ρούνεϊ λέγεται πως ήταν ο λόγος που κλήθηκε στο Λευκό Οίκο. Ο μικρός, διάσημος για τα χασμουρητά του στους μεταμεσονύκτιους πανηγυρισμούς για τη νίκη του πατρός του στις Προέδρικές Εκλογές, παίζει ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της Ουάσινγκτον Ντι Σι και είναι φαν του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Ρούνεϊ συνδύαζε αμφότερα και φαίνεται πως ήταν το... δώρο που ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει Χριστουγέννων.

Τι δουλειά είχε ο Γουέιν Ρούνεϊ στο Λευκό Οίκο;

" Δεν ήταν πολιτικοί οι λόγοι της επίσκεψής τους. Ήταν μια ευκαιρία για την οικογένεια να εισέλθει σ' ένα από τα πιο ιστορικά κτίσματα του κόσμου. Τους καλοδέχθηκαν και τους ξενάγησαν στο χώρο", ανέφερε ανώνυμη πηγή στη 'Sun' προσφέροντας λεπτομέρειες για το γεγονός.

Βέβαια ο Ρούνεϊ θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί για το γεγονός πως τόσοι άλλοι αστέρες του αμερικάνικου αθλητισμού και ολόκληροι οργανισμοί έχουν αρνηθεί να παραβρεθούν στο Λευκό Οίκο όσο οικοδεσπότης είναι ο τουλάχισυον αμφιλεγόμενος για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο Άγγλος φορ να μην ένιωθε σαν τον Ρίτσαρντ Πράιορ στην dramedy 'The Toy' του 1982.

News 24/7

24MEDIA NETWORK