Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Η σουρεαλιστική συνέντευξη στο BBC

Ποιος ποδοσφαιριστής, εκτός του Ζλάταν, θα ήταν εντάξει να μιλάει για τον εαυτό του τρεις φορές στο τρίτο πρόσωπο, στην ίδια συνέντευξη; Κανείς. Ποτέ. Ο Ζλάταν εξηγεί πώς ήρθε από τον ομώνυμο πλανήτη.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Η σουρεαλιστική συνέντευξη στο BBC

Η πρόσφατη συνέντευξη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο BBC Sport μάς υπενθύμισε δυο-τρία πράγματα, που καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ποτέ σχετικά με τον Σουηδό σούπερσταρ των Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Το κυριότερο από αυτά είναι ότι πρόκειται για εξωγήινο.

Αυτά είναι τα καλύτερα αποσπάσματα της συνέντευξης, στην οποία πρόλαβε να μιλήσει για τη ζωή στο LA, τη ζωή στο Μάντσεστερ και τη ζωή στον πλανήτη Ζλάταν:

"Κάθε μέρα για μισή ώρα μετά την προπόνηση με τη Γιουβέντους, σούταρα ασταμάτητα. Ο Καπέλο φώναζε 'Ibra!' και παίκτες από τις ακαδημίες μου έκαναν σέντρες για να σουτάρω συνέχεια. Μερικές φορές ήθελα απλά να πάω στο σπίτι μου, δεν μπορούσα να βλέπω άλλο τέρμα και τερματοφύλακες".

"Στο τέλος, έγινα μηχανή μπροστά από το τέρμα. Ειδικά στην Ιταλία, η θέση του επιθετικού είναι η πιο δύσκολη, γιατί είναι άριστοι στην τακτική".

"Θυμάμαι ένα παιχνίδι απέναντι στη Μίλαν με τους Μαλντίνι και Νέστα στην άμυνα. Έχεις μισή ευκαιρία στο ματς να τους ξεφύγεις, ενώ πίσω τους βρισκόταν ο Ντίντα, ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Είχα την τύχη να προπονούμαι με τον Μπουφόν και τους Τιράμ και Καναβάρο. Δούλευα στο τέλειο περιβάλλον για να μπορέσω να σκοράρω".

Juventus' Zlatan Ibrahimovic, left, of Sweden scores during the Italian first division soccer match against Brescia at the Brescia Mario Rigamonti stadium, Italy, Sunday, Sept. 12, 2004. Juventus won 3-0. (AP Photo/Felice Calabro')
Juventus' Zlatan Ibrahimovic, left, of Sweden scores during the Italian first division soccer match against Brescia at the Brescia Mario Rigamonti stadium, Italy, Sunday, Sept. 12, 2004. Juventus won 3-0. (AP Photo/Felice Calabro') AP

(εδώ, σκοράρει απέναντι στη Μπρέσια με τη φανέλα της Γιουβέντους, κάπου στα 2014 - AP Photos/Felice Calabro)

"Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρασα φανταστικά. Ήμουν ο ώριμος της παρέας, σε μια παρέα γεμάτη ανώριμους".

"Με τον Πογκμπά, έχουμε τον ίδιο μάνατζερ. Δεν τον γνώριζα πριν παίξουμε μαζί, αλλά κατάλαβα ότι είναι ένας φανταστικός παίκτης και άνθρωπος. Απλά, χρειάζεται κάποιον να τον καθοδηγεί. Είναι επαγγελματίας και δεν χάνει προπόνηση. Αυτά είναι πράγματα που δεν βλέπει ο κόσμος, που δυστυχώς κρίνει μόνο μέσα από αυτά που βλέπει σε ένα 90λεπτο".

Με τόσο μικρούς σε ηλικία συμπαίκτες, ένιωθα σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον στη Γιουνάιτεντ

Ένιωθα όλο και νεότερος, μέχρι που τραυματίστηκα. Ποτέ δεν είχα κάποιον σοβαρό τραυματισμό μέχρι τότε. Ένιωθα σαν τον Σούπερμαν, πίστευα ότι μόνο ο Ζλάταν θα μπορούσε να τραυματίσει τον Ζλάταν".

"Τη δεύτερη σεζόν μου στη Γιουνάιτεντ, δεν ένιωθα καλά. Ήταν λες και ξεκινούσα από την αρχή και μάθαινα να παίζω ποδόσφαιρο από το μηδέν. Χρειαζόμουν ένα καινούργιο περιβάλλον για να νιώσω πάλι άνετα".

"Είχα συζητήσει με τη γυναίκα μου για το LA και μου είχε πει ότι θα ήθελε να δει πώς είναι η ζωή εκεί. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πήγα. Δεν με διάλεξε το LA, εγώ το διάλεξα".

"Ένιωθα ότι δίνω στο Λος Άντζελες κάτι που δεν είχαν ξαναζήσει πριν. Μου πήρε δέκα λεπτά στο πρώτο μου παιχνίδι για να τους παρουσιάσω τον εαυτό μου και να καταλάβουν τι τους δίνω".

(το πρώτο του Ζλάταν με τους Γκάλαξι, στο οποίο αναφέρθηκε πιο πάνω)

"Η γυναίκα μου δεν μου επιτρέπει να βγάζω φωτογραφίες του εαυτού μου. Μου λέει, 'μου είναι αρκετό να σε βλέπω στην κανονική ζωή, δεν θέλω να σε βλέπω και σε φωτογραφίες"

"Υπάρχει μια φωτογραφία των ποδιών μου σε έναν τοίχο του σπιτιού. Είναι μια υπενθύμιση στην οικογένειά μου για το πώς έχουμε κατακτήσει όσα έχουμε κατακτήσει. Αυτά τα δημιούργησαν όλα. Τα δύο μου πόδια".

"Είναι άσχημα τα δάχτυλά μου, αλλά δεν μας νοιάζει. Έχουμε φαγητό χάρη σε αυτά. Πρέπει να τα φιλάμε κάθε μέρα - όχι, πλάκα κάνω. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πολύ άσχημα δάχτυλα πάντως."

"Ήρθα από τον δικό μου πλανήτη με κάτι που δεν έχει δει κανείς. Είμαι ένας τύπος από το γκέτο. Με είδαν διαφορετικά, δεν ένιωσα φιλόξενα. Αλλά ήρθα με κάτι που δεν είχαν ξαναδεί και τώρα με σέβονται. Ήρθα από τον δικό μου πλανήτη, τον πλανήτη Ζλάταν".

(κεντρική φωτογραφία: AP Photos/Chris Carlson)

News 24/7

24MEDIA NETWORK