Σαμαράς: "Γι'αυτό απέτυχε στην Εθνική ο Ρανιέρι"

Τους λόγους για τους οποίους ο Κλαούντιο Ρανιέρι απέτυχε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας εξήγησε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εμπειρία του στις ΗΠΑ, καθώς και στον μικρό Jay.

Σαμαράς: "Γι'αυτό απέτυχε στην Εθνική ο Ρανιέρι"

O Γιώργος Σαμαράς μίλησε στην αμερικάνικη έκδοση της "AS" και αναφέρθηκε στη νέα εμπειρία του στις ΗΠΑ, στο NASL, στον μικρό Jay και φυσικά στον Κλαούντιο Ρανιέρι, εξηγώντας τους λόγους που ο Ιταλός προπονητής απέτυχε στην Εθνική και βρήκε την... υγειά του στη Λέστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

"Είναι δύσκολο. Πριν ο Ρανιέρι έρθει στην Εθνική Ελλάδας ήταν πολύ καλός προπονητής. Προπόνησε μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αλλά, μερικές φορές, εάν δεν είσαι συνηθισμένος να δουλεύεις με μια ομάδα, ας πούμε, για 10 ημέρες και να παίζεις ένα ή δύο ματς και μετά να μη βλέπεις τους παίκτες σου για μερικούς μήνες είναι δύσκολο να μεταδώσεις στην ομάδα σου την τακτική φιλοσοφία. Δεν έκανε καλή δουλειά στην Εθνική Ελλάδας, αλλά τώρα βλέπουμε ότι κάνει το αντίθετο γιατί δουλεύει καθημερινά με τους παίκτες.

Αυτό που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια, παίζοντας ποδόσφαιρο, είναι ότι ότι δεν ταιριάζουν όλοι προπονητές στις εθνικές ομάδες, ούτε ταιριάζουν όλοι οι προπονητές σε συλλόγους. Δεν θέλω να πω ότι ήταν μια κακή απόφαση να τον χρίσουν ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας, αλλά δεν λειτούργησε ούτε για εμάς ούτε γι' αυτόν. Ελπίζω να κατακτήσει την Premier League. Θα ήταν κάτι τεράστιο για τον ίδιο.

Για εμένα η παρουσία μου στην Εθνική, ήταν ένα όνειρο που εκπληρώθηκε. Όταν είσαι μικρός, πάντα ονειρεύεσαι να παίξεις στην Εθνική, να σκοράρεις και να έχεις επιτυχία. Ήμουν στην Εθνική για οκτώ χρόνια, έπαιξα σε δύο Μουντιάλ κι ένα Euro. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα".

Για την εμπειρία του στο NASL και τις ΗΠΑ: "Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, μεγαλώνει γρήγορα. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά και ο κόσμος εδώ στην Οκλαχόμα ενδιαφέρεται πολύ. Το NASL χρειάζεται χρόνο, γιατί τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Νομίζω ότι σε 4-5 χρόνια το ποδόσφαιρο θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα αθλήματα".

Για τον μικρό Jay: "Δεν ήξερα ότι αυτό που έκανα με τον Jay θα έκανε το γύρο του κόσμου. Τι μπορώ να σου πω για τον Jay; Είναι ένα παιδί με πολλή δύναμη. Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μου για τον ίδιο και την οικογένειά του. Τζέι... Τζέι, δεν ξέρω τι να σου πω περισσότερο"

Για τους ημιτελικούς του Champions League: "Η Σίτι πάντα ήθελε να φθάσει σε αυτό το επίπεδο. Επένδυσαν πολλά χρήματα για να μπορέσουν να φθάσουν στα ημιτελικά του Champions League. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να φθάσουν στον τελικό. Εγώ πιστεύω ότι θα παίξουν Σίτι και Μπάγερν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK