Στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων η Ρίβερ Πλέιτ

Η Ρίβερ Πλέιτ προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων όπου περιμένει την Μπαρτσελόνα ή την Γκουάνγκζου Έβεργκραντ.

Στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων η Ρίβερ Πλέιτ
Ρίβερ Πλέιτ

Το "παρθενικό" Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ιστορίας της θα διεκδικήσει η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία επικράτησε 1-0 της Σάνφρετσε Χιροσίμα στον ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό της Γιοκοχάμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Ο Λούκας Αλάριο σκόραρε με κεφαλιά σε άδεια εστία στο 72ο λεπτό και έδωσε την πρόκριση στους "εκατομμυριούχους", που είχαν βρεθεί στον τελικό του Διηπειρωτικού το 1996, όταν και ηττήθηκαν από τη Γιουβέντους.

Οι πρωταθλητές Ιαπωνίας που συμμετέχουν στο τουρνουά ως οικοδεσπότες είχαν καλύτερες ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ κόντρα στον Μαρσέλο Μπαροβέρο.

Στο 2ο μέρος, ο έλεγχος πέρασε στους κατόχους του Κόπα Λιμπερταδόρες, που προειδοποίησαν με μία κεφαλιά "ψαράκι" του Κάρλος Σάντσες, προτού φτάσουν στο νικητήριο γκολ.

Στον τελικό θα περιμένουν τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπαρτσελόνα και της πρωταθλήτριας Ασίας Γκουάνγκζου Έβεργκραντ από την Κίνα.

Σάνφρετσε Χιροσίμα (5-4-1): Χαγιάσι, Κασίβα (61' Μίκιτς), Σιοτάνι, Τσίμπα, Σασάκι, Σιμίζου, Ντάγκλας, Αογιάμα, Μορισάκι, Τσατζίμα (76' Σάτο), Μιναγκάβα (66' Ασάνο)

Ρίβερ Πλέιτ (4-1-3-2): Μπαροβέρο, Μερκάδο (85' Μαγιάντα), Μαϊδάνα, Άλβαρες, Βανχιόνι, Κρανεβίτερ, Σάντσες, Πισκουλίτσι (64' Βιουδές), Πόνσιο (57' Γκονσάλες), Μόρα, Αλάριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην πέμπτη θέση η Κλουμπ Αμέρικα

News 24/7

24MEDIA NETWORK