Κατέκτησε και το Emirates Cup η Άρσεναλ

Το δεύτερο ανεπίσημο τρόπαιο της σεζόν σήκωσε η Άρσεναλ, αφού με τη νίκη της με 1-0 κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, κατέκτησε το Emirates Cup για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Κατέκτησε και το Emirates Cup η Άρσεναλ

Ένα ακόμη τρόπαιο, μετά το Asian Trophy, αν και ανεπίσημο πρόσθεσε στη συλλογή της η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Βόλφσμπουργκ παρά το φτωχό 1-0 και κατέκτησε το Emirates Cup για τέταρτη φορά.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, με τον Βενγκέρ να δοκιμάζει πολλά νέα πρόσωπα. Ο Αλέξις Σάντσες θυμίζουμε πως έχει ακόμη άδεια καθώς μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου βρισκόταν στην αποστολή της Χιλής στο Κόπα Αμέρικα.

Στο πέμπτο λεπτό της επανάληψης, οι "κανονιέρηδες" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με έξοχο πλασέ τον Θίο Γουόλκοτ, μετά από μπαλιά του νεαρού Τζεφ Ρέινε Αντελάιντ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον κι έτσι η Άρσεναλ πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στη φετινή της προετοιμασία.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Καθόρλα, Αρτέτα (63' Ράμσεϊ), Αντελάιντ (63' Τσάμπερλεϊν), Εζίλ (46' Άκπομ), Γουίλσιρ (76' Χέιντεν), Γουόλκοτ (75' Ζιρού)

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Γιουνγκ, Νάλντο, Κλόζε, Ροντρίγκες, Τρασχ (71' Άρνολντ), Γκιλαβογκί (80' Σεκουίν), Βιεϊρίνια (46' Καλιγκιούρι), Ντε Μπρούινε (61' Κρούζε), Σίρλε, Μπέντνερ (79' Ροντρίγκες)

Σημειώνουμε ότι στο Emirates Cup εκτός από τους τρεις βαθμούς που παίρνει η κάθε ομάδα για τη νίκη, τον 1 για την ισοπαλία ή μηδέν για την ήττα, παίρνει και ένα βαθμό για κάθε γκολ που πετυχαίνει. Επομένως η Άρσεναλ που πέτυχε 7 γκολ σε δύο ματς, πήρε τους έξι βαθμούς από τις δύο νίκες της συν επτά βαθμούς, σύνολο 13. Αυτοί είναι και οι περισσότεροι που έχει κερδίσει ποτέ ομάδα στα οκτώ χρόνια ζωής του φιλικού τουρνουά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK