Οι ΗΠΑ νίκησαν τα "πάντσερ" στην Γερμανία

Με γκολ του Μπόμπι Γουντ στο 87ο λεπτό, οι ΗΠΑ του Γίργκεν Κλίνσμαν νίκησαν 2-1 την Γερμανία στην Κολωνία. "Ξεμούδιασμα" της Ελβετίας κόντρα στο Λίχτενσταϊν (3-0).

Οι ΗΠΑ νίκησαν τα "πάντσερ" στην Γερμανία

Υπό το βλέμμα 40.000 φιλάθλων, οι ΗΠΑ επικράτησαν 2-1 της Γερμανίας σε φιλικό αγώνα που έγινε στο "Ριν Ένεργκι Στάντιον" της Κολωνίας.

Ο Γιόαχιμ Λεβ παρέταξε την παγκόσμια πρωταθλήτρια με αρκετούς αναπληρωματικούς, ενώ ο Πάτρικ Χέρμαν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική Ανδρών σε ηλικία 24 ετών (πολύ καλή παρουσία).

Μία ωραία ντρίμπλα του Μπραντ Έβανς στον Λούκας Ποντόλσκι

Οι δύο ομάδες κατέγραψαν από μία καλή στιγμή μέχρι το 12ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Χέρμαν, ο Μάριο Γκέτσε άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο κοντινό πλασέ, ενώ στο 41' οι Αμερικανοί άλλαξαν 35 πάσες, προτού ο Μίκελ Ντίσκερουντ ισοφαρίσει.

Τα "πάντσερ" είχαν την πρωτοβουλία και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με εξαίρεση μία φάση που δημιούργησε εκ νέου ο Χέρμαν στο 66ο λεπτό, δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν.

Τουναντίον, οι παίκτες του Γίργκεν Κλίνσμαν ανέβασαν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, απείλησαν σε δύο περιπτώσεις και στο 87ο λεπτό "χτύπησαν" με το νεοεισελθόντα Μπόμπι Γουντ, πανηγυρίζοντας μία νίκη γοήτρου.

Γερμανία: Τσίλερ, Μουσταφί, Χέκτορ, Ρούντιγκερ, Σβάινσταϊγκερ (46' Κεντίρα), Εζίλ, Ρούμπι, Γιουντογκάν (60' Κράμερ), Γκέτσε (73' Κρούζε), Σίρλε (46' Ποντόλσκι), Χέρμαν (73' Μπελαράμπι).

ΗΠΑ: Γκουζάν, Τζόνσον, Τσάντλερ (46' Έβανς), Μπρουκς, Αλβαράντο, Μπράντλεϊ, Γουίλιαμς (46' Μπέκερμαν), Ντίσκερουντ (74' Μοράλες), Γιόχανσον (74' Γουντ), Αγκουντέλο (46' Γέντλιν), Ζάρντες (74' Μόρις).

Την ευκαιρία να "ξεμουδιάσει" κόντρα στο Λίχτενσταϊν είχε η Ελβετία, η οποία επικράτησε 3-0 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην "Στόκορν Αρίνα" του Τουν.

Ο Μπλερίμ Τζεμαΐλι εκμεταλλεύθηκε μία ωραία κάθετη του Σέρνταν Σατσίρι και άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Σατσίρι διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων με ένα υπέροχο σουτ από πολύ δύσκολη γωνία.

Πανέμορφο ήταν και το τρίτο γκολ της Ελβετίας, αφού ο Τζεμαΐλι εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ από πλάγια θέση, το τείχος άνοιξε και η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα του Σενγκίζ Μπιτσέρ.

Ελβετία: Χιτς, Λίχτσταϊνερ (46' Βίντμερ), Φαν Μπέργκεν (46' Τζουρού), Κλόζε, Μουμπάνζ, Μπεραμί (46' Φερνάντες), Τζεμαΐλι (74' Λανγκ), Κασάμι, Μεχμεντί, Σατσίρι (63' Εμπολό), Ντρμιτς (46' Στόκερ).

Λίχτενσταϊν: Γέλε (46' Μπιτσέρ), Μπούργκμαϊερ (80' Μπράντλε), Έρι (67' Βολφίνγκερ), Κάουφμαν, Κρίστεν, Μπούχελ (46' Κίμπερ), Γιλντίζ, Πολβερίνο, Χάσλερ (63' Γκούμπσερ), Φρικ, Κούνε (53' Σαλάνοβιτς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK