Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2

Προβληματική η Εθνική Ελλάδας στο φιλικό με τη Ν. Κορέα στο "Γ. Καραϊσκάκης", πλήρωσε τα αμυντικά της κενά και ηττήθηκε δίκαια 2-0. Είχε, πάντως, τις ευκαιρίες και τα (τρία) δοκάρια για κάτι καλύτερο.

Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Με... χαλαρή διάθεση και εμφανή νωθρότητα μπήκε η Εθνική μας ομάδα στο φιλικό ματς με τη Νότια Κορέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διεθνείς μας πήγαιναν σε όλες τις διεκδικήσεις δεύτεροι, δυσκολεύονταν να κρατήσουν τη μπάλα και πέρναγαν το κέντρο ελάχιστες φορές.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένα γκολ και μια μεγάλη ευκαιρία για τους Νοτιοκορεάτες. Μόλις στο 7', ο Παρκ έστρωσε ωραία στον επερχόμενο και αμαρκάριστο Τσου Γιονγκ Λι, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Γλύκο, για να αποκρούσει ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ σωτήρια σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα όμως, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα: ήταν μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, με τον Παρκ να σουτάρει με τη μία και να ανοίγει το σκορ.

Φανερά εκνευρισμένη η Εθνική, χρειάστηκε λίγα λεπτά για να συνέλθει. Όταν άρχισε να πιέζει ψηλότερα και να κερδίζει κάποια μέτρα στο γήπεδο, ήρθαν και οι ευκαιρίες. Αντί όμως για τα δίχτυα, οι διεθνείς μας σημάδευαν τα δοκάρια!

Σε μια γρήγορα αντεπίθεση στο 23', ο Χολέμπας προώθησε την μπάλα για τον Κατσουράνη, ο οποίος πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Γιούνγκ. Στο 31' το δοκάρι ήταν... διπλό! Αρχικά, ο Τοροσίδης έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο προωθημένος Αβραάμ σούταρε για να στείλει και αυτός τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Ήταν μια σπάνια φάση, με την τύχη να γυρνά την πλάτη στην Εθνική μας.

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν καρμπόν! Μια νωθρή Εθνική Ελλάδος, σαν να κάνει αγγαρεία, με τους Νοτιοκορεάτες να κυκλοφορούν ωραία τη μπάλα και να φτάνουν σχετικά εύκολα στην περιοχή του Γλύκου. Μ' αυτά και μ' αυτά, το 0-2 δεν άργησε να έρθει: ο Κου εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ένα κενό στην άμυνα της Εθνικής στο 55', βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Σον και εκείνος "εκτέλεσε" τον Γλύκο με δυνατό σουτ.

Η συνέχεια δεν περιελάμβανε τίποτα συγκλονιστικό. Οι Νοτιοκορεάτες διατηρούσαν με σχετική άνεση τον έλεγχο του αγώνα και την Εθνική μας να χάνει μερικές ευκαιρίες στο... μεσοδιάστημα της αγγαρείας. Πιο αξιοσημείωτες, το σουτ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 63' που απέκρουσε ο Γιουνγκ σε κόρνερ, το σουτ του Φετφατζίδη στο 68' που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 82' που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Εθνική γνώρισε την ήττα σε ένα φιλικό -ευτυχώς- παιχνίδι και μάλιστα με το ίδιο σκορ που είχε ηττηθεί από τη Νότια Κορέα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Σχόλιο

Τρία δοκάρια είχε η Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Νότια Κορέα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γενική εικόνα δεν ήταν καλή. Κυρίως στην αμυντική της γραμμή, η Ελλάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, απέναντι σε μια ομάδα γρήγορη, τεχνική και ορεξάτη, που προετοιμάζεται για την όγδοη συνεχόμενη συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ωστόσο, οι χλιαρές -έστω- αποδοκιμασίες στο τέλος της αναμέτρησης, δεν χρειάζονται. Η Εθνική θα εμφανιστεί έτοιμη στο Μουντιάλ. Ας κρατήσουμε την όμορφη εικόνα που δημιούργησαν οι 300 περίπου Νοτιοκορεάτες στις εξέδρες, ντυμένοι στα χρώματα της ομάδας τους και τραγουδώντας ασταμάτητα. Οι Έλληνες, ήταν ως συνήθως στα ματς της Εθνικής, ελάχιστοι...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Τοροσίδης (82' Τζαβέλλας), Μανωλάς, Α.Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Τζιόλης (60 Δ.Παπαδόπουλος), Μανιάτης (46' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (46' Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς, Μήτρογλου (60' Φετφατζίδης).

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Γιούνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Λι Γιόνγκ, Χονγκ Γέονγκ-Χο, Κιμ Γιού-Γιούνγκ, Κιμ Γιν-Σου, Κου Για-Τσέολ (84' Λι Κέουν-Χο), Σον Χέουνγκ-Μιν (73' Κιμ Μπο-Κιούνγκ), Κι Σουνγκ-Γουένγκ (86' Χα Ντάε-Σουνγκ), Χαν Κουκ-Γιούνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Παρκ Τσου-Γιούνγκ (46' Κιμ Σιν-Γουκ).

Στιγμές από το φιλικό του "Γ. Καραϊσκάκης"

Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS
Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK