Έξαλλος Ερντογάν για τις αποδοκιμασίες του ελληνικού Εθνικού Ύμνου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε τις αποδοκιμασίες από τις εξέδρες στο φιλικό με την Ελλάδα.

Έξαλλος Ερντογάν για τις αποδοκιμασίες του ελληνικού Εθνικού Ύμνου
Εργογάν AP

Την έντονη διαφωνία του για τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα που ακούστηκαν στο πρόσφατο φιλικό της Τουρκίας με την Ελλάδα κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου εξέφρασε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο "ATV", ο Ερντογάν υποστήριξε αρχικά: "Γνωρίζω ότι αποδοκίμασαν μερικές εκατοντάδες. Δεν είμαστε έθνος που ανέχεται σφυρίγματα στην ανάκρουση εθνικών ύμνων".

Ο πολιτικός ηγέτης της Τουρκίας πρόσθεσε για το ζήτημα: "Ήμαστε σε φιλικό αγώνα και ήταν προσκεκλημένοι μας. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβαίνουν. Τους βρίσκω λάθος και δεν είμαι ευχαριστημένος. Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να σέβεται την ιστορία".

Έντονη αντίδραση προκάλεσε η στάση μερίδας Τούρκων φιλάθλων και στον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας, Φατίχ Τερίμ, ο οποίος είχε αναφερθεί στο περιστατικό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα, που είχε λήξει ισόπαλος δίχως τέρματα.

"Κανένας δεν το θέλει να συμβαίνει και είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει ξανά. Άκουσα και εγώ τις αποδοκιμασίες και τα σφυρίγματα στον ελληνικό εθνικό ύμνο. Ο κάθε ύμνος πρέπει να τυγχάνει σεβασμού. Είναι γείτονές μας οι Έλληνες, έπαιζαν μαζί μας και είναι σημαντικό να σέβεσαι τον γείτονά σου και ας μην έχει την ίδια θρησκεία και τα ίδια πιστεύω", είχε δηλώσει αρχικά.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Τούρκος προπονητής είχε επικρίνει και τις αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της σιγής ενός λεπτού για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, με μέλη των "Γκρίζων Λύκων" να φωνάζουν "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος" και "Αθάνατοι οι μάρτυρες".

"Χάθηκαν άνθρωποι, καταστράφηκαν σπίτια και δεν μπορούν να περιμένουν ένα λεπτό; Δεν μπορούν να μείνουν ήσυχοι; Τι να τους εξηγήσεις. Αυτά τα γεγονότα δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας. Βλέπουμε τρομοκρατικές επιθέσεις και αγώνες να αναβάλλονται. Η τρομοκρατία αφορά τους πάντες και αποτελεί απειλή για όλους μας. Η ειρήνη, η αδερφικότητα και η κατανόηση πρέπει να υπάρχουν πάντα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έξαλλος ο Τερίμ με τους οπαδούς που αποδοκίμασαν

Τουρκία - Ελλάδα 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK