Αποζημίωση της FIFA στην Ιρλανδία για το χέρι του Ανρί!

Πλουσιότερη κατά περίπου 5.000.000 ευρώ είχε γίνει το 2009 η ιρλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αφού η FIFA αποφάσισε να την αποζημιώσει για το περίφημο χέρι του Τιερί Ανρί στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Αποζημίωση της FIFA στην Ιρλανδία για το χέρι του Ανρί!

Η Γαλλία τα είχε βρει σκούρα με την Ιρλανδία στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, αλλά το χέρι του Τιερί Ανρί στην παράταση (και η ασίστ) έδωσε την ευκαιρία στον Σιλβέν Βιλτόρ να χριστεί σκόρερ και κατ' επέκταση να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Το χέρι του Ανρί

Περίπου έξι χρόνια αργότερα, ο Τζον Ντιλέινι αποκάλυψε ότι η FIFA είχε αποζημιώσει την ιρλανδική ομοσπονδία με ένα ποσό της τάξης των 5.000.000 ευρώ για τον άδοξο αποκλεισμό.

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, ο πρόεδρος της ιρλανδικής ομοσπονδίας παραδέχθηκε τη συμφωνία με τον Ζεπ Μπλάτερ, ωστόσο δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό, καθώς έχει υπογραφεί έγγραφο εμπιστευτικότητας.

"Είχαμε διαμάχη με την FIFA εξαιτίας του τρόπου που χάσαμε την πρόκριση. Εξάλλου, η αντίδραση του Μπλάτερ, αν θυμάστε τη σκηνή, ήταν να γελάσει μαζί μας. Εκείνη τη μέρα, όταν πήγα μέσα και του είπα πώς ένιωσα για εκείνον, ακούστηκαν και ύβρεις. Τελικά ήρθαμε σε συμφωνία.

Το περιστατικό έγινε ημέρα Πέμπτη και την Δευτέρα είχαν πέσει όλες οι υπογραφές. Ήταν μια πολύ καλή και νόμιμη συμφωνία για την ομοσπονδία", ήταν μερικά από τα λόγια του Τζον Ντιλέινι για την περίεργη υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη:

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!

Η διεφθαρμένη "πυραμίδα" της FIFA

Οι 12 πιο γελοίες στιγμές του Μπλάτερ

Η άγνωστη ζωή του Ζεπ Μπλάτερ: Από την απόλυτη φτώχεια στη χλιδή και τις νεαρές γυναίκες

Σκάνδαλο FIFA: Έτοιμος να πει όλη την αλήθεια ο Γουόρνερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK