Ο Μπάουσα ανέλαβε την εθνική Αργεντινής

Ο Εντγκάρντο Μπάουσα ανέλαβε το "χρίσμα" από την ομοσπονδία της Αργεντινής.

Ο Μπάουσα ανέλαβε την εθνική Αργεντινής
Μπάουσα-Αργεντινή

Ο κάτοχος δύο Copa Libertadores Εντγκάρντο Μπάουσα κέρδισε τη μάχη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Αργεντινής και ανακοινώθηκε επίσημα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο 58χρονος τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο της Σάο Πάουλο, την οποία οδήγησε μέχρι τα ημιτελικά του Copa Libertadores, όπου αποκλείστηκε από την έκπληξη του θεσμού, Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε.

Ο Μπάουσα αντικαθιστά τον Χεράρδο Μαρτίνο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από τον δεύτερο σερί χαμένο τελικό Copa America από τη Χιλή στα πέναλτι.

Η AFA βρίσκεται σε στάδιο αποδιοργάνωσης, μετά από τις αποτυχημένες εκλογές που προκάλεσαν την παρέμβαση της FIFA, την αποχώρηση του αρχηγού και αρχισκόρερ Λιονέλ Μέσι από την εθνική ομάδα και την απόπειρα δημιουργίας νέας λίγκας, με συνέπεια η υπόθεση της διαδοχής να μην πάρει την κατάλληλη σημασία.

Από ονόματα όπως ο Ντιέγο Σιμεόνε και ο Μαρσέλο Μπιέλσα, η τελική λίστα υποψηφίων κατέληξε να περιλαμβάνει τον Μπάουσα, τον Ραμόν Ντίας και τον Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο.

Η καριέρα του "πατόν" ("πλατυπόδης") στη Νότια Αμερική είναι αρκετά διακεκριμένη, αφού οδήγησε την Λίγκα ντε Κίτο από το Εκουαδόρ και τη Σαν Λορένσο από την Αργεντινή στην κατάκτηση των πρώτων Copa Libertadores στην ιστορία τους το 2008 και το 2013 αντιστοίχως.

Η προπονητική καριέρα του περιλαμβάνει θητείες σε Ροσάριο Σεντράλ, Βέλες, Κολόν, Σπόρτινγκ Κριστάλ και Αλ Νασρ Ριγιάντ. Το στιλ του, άκρως αμυντικό, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στην "αλμπισελέστε", έστω και αν η προτεραιότητά του θα είναι να μεταπείσει τον Μέσι για την επιλογή του να αποχωρήσει από την εθνική.

Ως ποδοσφαιριστής, έκανε καριέρα σε Ροσάριο Σεντράλ και Ατλέτικο Ζούνιορ, ενώ είχε μικρές θητείες σε Ιντεπεντιέντε και Βέρακρους. Από το 1981 μέχρι το 1990 έκανε τρεις εμφανίσεις με την εθνική Αργεντινής, ενώ το 1990 ήταν στην αποστολή των φιναλίστ του Μουντιάλ, χωρίς να αγωνιστεί.

Αποτελεί τον τέταρτο αμυντικό με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετά από τους Ντανιέλ Πασαρέλα, Φραντς Μπέκενμπαουερ και Φερνάντο Ιέρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK