Στην 25η θέση του Μουντιάλ η Ελλάδα, ψηλότερα από Ιταλία και Γαλλία!

Τελικά, ποιά θέση καταλάβαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Η FIFA ανακοίνωσε τη λίστα με την τελική κατάταξη των ομάδων κι αν κάτι θα μας μείνει, είναι πως το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ ξεπέρασε την απερχόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, αλλά και τη φιναλίστ του 2006 Γαλλία!
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα με τη νίκη επί της Νιγηρίας πήρες τους τρεις βαθμούς, αποτέλεσμα που όχι μόνο μένει την ιστορία ως η παρθενική μας νίκη σε Μουντιάλ, αλλά και μας πηγαίνει στην 25η θέση της φετινής διοργάνωσης. Η Ιταλία αντιθέτως, είναι 26η, ενώ η Γαλλία με όσα δεινά παρουσίασε 29η!Πρώτη ασφαλώς είναι η Ισπανία, δεύτερη η Ολλανδία και τρίτη η Γερμανία, ενώ ακολουθούν η Ουρουγουάη στο 4 της λίστας, Αργεντινή (5), Βραζιλία (6), Γκάνα (7), Παραγουάη (8), Ιαπωνία (9), Χιλή (10), Πορτογαλία (11), ΗΠΑ (12), Αγγλία (13), Μεξικό (14), Ν. Κορέα (15), Σλοβακία (16), Ακτή Ελεφαντοστού (17), Σλοβενία (18), Ελβετία (19), Ν. Αφρική (20), Αυστραλία (21), Νέα Ζηλανδία (22), Σερβία (23), Δανία (24).Είναι χαρακτηριστικό πως πίσω από την Εθνική μας βρίσκονται οι δύο φιναλίστ του 2006, ενώ η Νιγηρία είναι 27η, η Αλγερία 28η και μετά την 29η Γαλλία, ακολουθούν κατά σειρά οι Ονδούρα, Καμερούν και Β. Κορέα.Ο προβληματισμός επικρατεί σε διάφορες χώρες, όπως για παράδειγμα η Αγγλία, η οποία σημείωσε τη χαμηλότερη επίδοση της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.Η FIFA κατάρτισε τη λίστα βάσει των αποτελεσμάτων των ομάδων, την πρόοδο που σημείωσαν στη διάρκεια του τουρνουά, αλλά και τη δυναμικότητα των εκάστοτε αντιπάλων τους.

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.