Η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας επιτίθεται στη FIFA για την "εξωφρενική της απόφαση"

Η απαγόρευση της FIFA στην Εθνική Αγγλίας να φορέσει περιβραχιόνια με το σύμβολο της παπαρούνας για να τιμήσει την "λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου" προκάλεσε την οργή της Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Τερέσα Μέι.

Η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας επιτίθεται στη FIFA για την "εξωφρενική της απόφαση"

Επίθεση προς τους ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσε η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέσα Μέι εξαιτίας της απαγόρευσης στην Εθνικής Αγγλίας να φορέσει περιβραχιόνια με το σύμβολο της παπαρούνας για να τιμήσει την "λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου" στο παιχνίδι με την Σκωτία στις 11 Νοεμβρίου 2016.

Η απόφαση της FIFA χαρακτηρίστηκε ως "εντελώς εξωφρενική" από την Μέι, καθώς πρόκειται για μια κίνηση που όχι μόνο δεν ενοχλεί κάποιον, αλλά τιμά τους νεκρούς τους Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που έπεσαν στη "μάχη" για την "ασφάλεια και την ειρήνη που έχουμε σήμερα".

Η 11η Νοεμβρίου άλλωστε είναι αργία σε Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά και άλλες χώρες που γιορτάζουν τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Κάτι αντίστοιχο πάντως είχε κάνει η FIFA και το 2011, αλλά μετά από παρέμβαση του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Ντέβιντ Κάμερον είχε επιτρέψει τελικά στους ποδοσφαιριστές των "λιονταριών" να φορέσουν τα συγκεκριμένα περιβραχιόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK