Η Γαλλία που δεν πήγε στη Ρωσία έφτανε... τελικό!

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παίρνει... όσκαρ σκηνοθεσίας, διότι κατάφερε να πάρει από τον κάθε παίκτη του κάτι διαφορετικό. Ουδείς τον ψέγει για τις επιλογές του είναι ο μεγαλύτερος μάγκας, παρότι απέκλεισε τον Ραμπιό ή τον Λακαζέτ. Ξέρετε πόσο άλλοι σπουδαίοι Γάλλοι έμειναν εκτός;

Ψάχνεις να βρεις κάτι που έλειπε από το ρόστερ των Παγκόσμιων Πρωταθλητών Γάλλων, ένα ψεγάδι, και δεν βρίσκεις. Πληρότητα σε όλες τις γραμμές είχαν. Κλάση από την άμυνα ως την επίθεση διέθεταν. Ταχύτητα μπόλικη. Κορμιά και δύναμη αναμφίβολα. Προσωπικότητες γεμάτοι. 

Θαρρείς πως ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είχε επιλέξει κομμάτι-κομμάτι τους ποδοσφαιριστές και τους έβαλε τον έναν δίπλα στον άλλον συνθέτοντας το παζλ σε χρώμα τρικολόρ! Θαρρείς πως επέλεξε τους 23 καλύτερους και δημιούργησε το απόλυτο σύνολο για να πάρει αυτό που ήθελε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Ποιος όμως λέει πως αν είχε κάποιους άλλους στη θέση τους δεν θα έφτανε ως το φινάλε της διαδρομής, καρφώνοντας τη σημαία στην κορυφή του όρους;

Διότι αν κοιτάξει κανείς σ' όσους έμειναν εκτός τελικής 23άδας, για διαφορετικό λόγο ο καθένας, θ' αντιληφθεί πως άνετα θα μπορούσε να έχει μια 11άδα ποδοσφαιριστών που θα έφτιαχνε μια δεύτερη εθνική Γαλλία εξίσου ανταγωνιστική, εξίσου δυνατή και ποιοτική.

Διαφωνείτε;

Longread

Ρεάλ - Μπάρτσα 2011, τελικά έμεινα απ' έξω!

Με αφορμή τον τελικό του Copa del Rey, ο Θανάσης Κρεκούκιας θυμάται εκείνον του 2011. Το μοναδικό εισιτήριο, το κέρμα της κρίσης, τα 9 γκολ, τα "no" του Μουρίνιο και το Πάσχα στο Πουέρτο δε Σαγούντο!

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.