Γιατί οι ομάδες δεν θέλουν το Μουντιάλ των "48"

Η ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) τάχθηκε κατά της πρόταση Ινφαντίνο για Μουντιάλ με 48 χώρες, εξγώντας παράλληλα τους λόγους για την απόφασή της.

Γιατί οι ομάδες δεν θέλουν το Μουντιάλ των "48"

Μουντιάλ 48 ομάδων; Ξεχάστε το καλύτερα... Τουλάχιστον έτσι λένε οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μέσω της ECA, εξηγώντας μάλιστα το γιατί: "Ο αριθμός των αγώνων σε μια χρονιά είναι ήδη σε απαράδεκτο επίπεδο και μια αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ, θα κάνει την κατάσταση δραματική για τους ποδοσφαιριστές", ανέφερε σχετικά στην ανακοίνωση της η ECA και συμπλήρωσε: "Γι' αυτό το λόγο το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης απορρίπτει τις προτάσεις αυτές της FIFA και απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο, ζητώντας του να μην προχωρήσει το σχέδιο για την αύξηση των ομάδων στα παγκόσμια κύπελλα".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου και πρόεδρος της ECA, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, τόνισε από την πλευρά του: "Πρέπει να επικεντρωθούμε στο άθλημα ξανά και ποδόσφαιρο χωρίς ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει. Δεν πρέπει τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα να είναι πάνω από την ποιότητα του αθλήματος. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ και η αύξηση των ομάδων δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή".

Ένα παγκόσμιο κύπελλο με την προτεινόμενη φόρμουλα θα σήμαινε 80 παιχνίδια αντί 64, δηλαδή 16 περισσότερα. Είναι επίσης 16 άλλες ημερομηνίες μετάδοσης και εμπορίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK