Η ελληνική 23άδα που πάει Βραζιλία

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τις τελικές επιλογές του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.

Η ελληνική 23άδα που πάει Βραζιλία
INTIME SPORTS

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες

Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός)

Αμυντικοί

Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα)

Μέσοι

Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Ανδρέας Σάμαρης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα)

Επιθετικοί

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ)

Τα αξιοσημείωτα των επιλογών Σάντος

Από τις τελικές επιλογές του Σάντος, προκύπτει ότι εκτός της 23άδας έμειναν ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Νίκος Καράμπελας, ο Κώστας Φορτούνης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Καρέλης, και ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Η συμμετοχή του Βαγγέλη Μόρα προκαλεί εντύπωση, καθώς μέχρι πριν από λίγο καιρό φαινόταν να είναι εκτός πλάνων του Σάντος και τελικά όχι μόνο κατάφερε να μπει στην προεπιλογή, αλλά συμμετέχει και στην τελική 23άδα και θα ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Από εκεί και πέρα η απουσία του Στέφανου Αθανασιάδη, αν και ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, προκαλεί αίσθηση, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ άξιζε μια θέση στην αποστολή.

Επίσης η απουσία του Κώστα Φορτούνη είναι μια επιλογή που συζητιέται, καθώς ο νεαρός άσος ανήκει στη νέα γενιά των διεθνών που έχουν δοκιμαστεί από τον Πορτογάλο τεχνικό και έχουν πείσει για την αξία τους.

Η προέλευση των παικτών

4 παίκτες: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

2 παίκτες: Φούλαμ, Μπολόνια

1 παίκτης: Παναθηναϊκός, Ρόμα, Λεβάντε, Ντόρτμουντ, Βερόνα, Τορίνο, Τζένοα, Κόνιασπορ, Σέλτικ, Γρανάδα, Καϊσερίσπορ

Η ανάλυση των επιλογών από τον Πορτογάλο

Αρχικά ο Φερνάντο Σάντος κλήθηκε να εξηγήσει τους λόγους της επιλογής του Κώστα Μήτρογλου: "Παρατήρησα με μεγάλη προσοχή το τελευταίο παιχνίδι του Μήτρογλου και μου φάνηκε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση ώστε να τον καλέσω".

Για το θέμα των τερματοφυλάκων: "Γενικότερα το θέμα των τερματοφυλάκων είναι λίγο ιδιαίτερο. Έχουμε τρεις τερματοφύλακες που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλουμε. Φέτος η επιλογή τους ήταν πιο εύκολη από τις κλήσεις του 2012".

Για τις επιλογές του: "Αυτές οι κλήσεις δεν γίνονται για μένα. Γίνονται για το καλό της Εθνικής. Εξυπηρετούν το πλάνο που έχω στο μυαλό μου. Αυτοί για μένα είναι οι κατάλληλοι. Μέχρι πριν περίπου 3-4 βδομάδες δεν ήμουν 100% σίγουρος για το ποιους θα επέλεγα. Από τη στιγμή που επέλεξα τους 30, δεν είχα κάποια αμφιβολία για το ποιοι θα ήταν οι τελικοί 23.

Αν μπορούσα να πάρω 30, θα έπαιρνα τους 30 της προεπιλογής. Προτίμησα να επιλέξω μια αρκετά ισορροπημένη ομάδα σε όλους τους τομείς. Τρεις τερματοφύλακες, επτά αμυντικοί, επτά μέσοι και έξι επιθετικοί, που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και αλλού εκτός από τη φυσική τους θέση.

Νιώθω απόλυτη ασφάλεια με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Ταχτσίδης είναι αριστεροπόδαρος, έχει χαρακτηριστικά που δυσκολεύεσαι να τα βρεις, ο Σάμαρης πάλι έχει κάποια άλλα ιδιαίτερα στοιχεία".

Για την απουσία του Σιόβα από την τελική 23άδα είπε: "Μου κοστίζει που άφησα απέξω όσους ποδοσφαιριστές βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι εδώ. Όπως είναι η περίπτωση του Φορτούνη ή του Νίνη. Και στην περίπτωση του Σιόβα μου κόστισε, από τη στιγμή που είχε το πρόβλημα τραυματισμού.

Περίμενα 3 βδομάδες για να δω τον Σιόβα να αγωνίζεται. Έστω και στα φιλικά με τον Πανιώνιο και το Λεβαδειακό. Αλλά δυστυχώς δεν αγωνίστηκε και δεν τον είδα καθόλου. Αν είχα την ευκαιρία να τον δω έστω και στα φιλικά εν δράσει, θα μπορούσα να κρίνω την κατάστασή του, όπως έκανα και με τον Μήτρογλου.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία θέσεις. Το 2012 είχαμε 4 στόπερ, αλλά δεξιά είχαμε μόνο τον Τοροσίδη, με τη λογική ότι θα μπορούσε να καλυφθεί από τον Παπασταθόπουλο ή τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Τώρα έχουμε και δεύτερο δεξιό μπακ, τον Βύντρα, ο οποίος αν χρειαστεί μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ".

Τέλος, για το πρόγραμμα της Εθνικής είπε: "Για μένα η Εθνική είναι πάνω από ονόματα, πάνω από τον προπονητή. Αυτοί είναι οι παίκτες που πληρούν όλα τα κριτήρια για να κάνουν τη διαφορά στο Μουντιάλ.

Σήμερα το απόγευμα ξεκινάμε προπονήσεις. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ξεκινάμε με 7 παίκτες, αυτούς του Ολυμπιακού, της Φούλαμ και της Σέλτικ. Αργότερα θα μαζευτεί όλη η 23άδα για ιατρικές εξετάσεις και θα ακολουθήσουν διπλές προπονήσεις από τα μέσα της εβδομάδας και μετά".

Το live της συνέντευξη Τύπου

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK