Η ιδιαιτερότητα για το Μουντιάλ των 48 ομάδων που σκέφτεται ο Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο όχι μόνο πρότεινε 48 ομάδες για το Μουντιάλ του 2026, αλλά σκέφτεται και μια ιδιαιτερότητα που θα προκαλέσει... συζήτηση.

Η ιδιαιτερότητα για το Μουντιάλ των 48 ομάδων που σκέφτεται ο Ινφαντίνο

Τον Ιούλιο μιλώντας επί αφρικανικού εδάφους ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, αποκάλυψε πως η πρότασή του για το Μουντιάλ 2026 θα ήταν διεξαγωγή με 40 ομάδες.

Ακόμη 8 χώρες δηλαδή στα τελικά (από 32 που είναι σήμερα), με την Αφρική να κερδίζει δύο θέσεις (7 αντί για 5), αλλά τώρα ο Ινφαντίνο έκανε νέα πρόταση, βάζοντας άλλες 8!

"Υπάρχουν ιδέες και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, θα τα συζητήσουμε όλα αυτόν τον μήνα και το 2017 θα αποφασίσουμε", τόνισε ο νέος πρόεδρος της FIFA.

"Η ιδέα με τις 48 ομάδες δεν αλλάζει πολύ την σημερινή μορφή του Μουντιάλ. Πάλι οι ίδιοι όμιλοι θα γίνουν στους 32. Εκεί 16 ομάδες θα περνούν απευθείας, απλά οι άλλες 16 θα παίρνουν την πρόκριση μέσω ενός αγώνα μπαράζ".

Όλο αυτό βέβαια φαντάζει αρκετά δύσκολο να γίνει. Γιατί μιλάμε για 48 ομάδες δηλαδή με τις 16 να παίζουν ένα ματς και επιστρέφουν σπίτι! Έχοντας χάσει οι ποδοσφαιριστές τις διακοπές τους και έχοντας η χώρα τους δαπανήσει αρκετά χρήματα.

"Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε κανονικά Μουντιάλ 32 ομάδων, αλλά 48 χώρες θα πηγαίνουν στο πάρτι", τονίζει χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK