Θέλουν, αλλά δεν θα παίξουν ΠΟΤΕ με το Κόσοβο!

Δύο φημισμένοι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να εκπροσωπήσουν το Κόσοβο, παρόλο που ζήτησαν την άδεια της FIFA!

Θέλουν, αλλά δεν θα παίξουν ΠΟΤΕ με το Κόσοβο!

Την περασμένη Δευτέρα το Κόσοβο έδωσε έναν ιστορικό αγώνα. Μετά την αναγνώριση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσσυφοπεδίου, η ομάδα του Άλμπερτ Μπουνιάκι ταξίδεψε στο Τούρκου και πήρε το 1-1 από τη Φινλανδία σε ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ, χάρη σε πέναλτι-γκολ του... Νορβηγού Βαλόν Μπερίσα στο 60'.

Ο μέσος της Ζάλτσμπουργκ, παρά τις 20 συμμετοχές με την εθνική της δεύτερης πατρίδας του, εξασφάλισε το δικαίωμα να παίξει στη νεοσύστατη εθνική του Κοσόβου. Όπως και οι Ουικάνι, Ραχμάνι, Μέχα, Ρακίτσα και Σάλα από την εθνική Αλβανίας.

Γιατί όμως ενώ οι Γκράνιτ Τζάκα και Τζερντάν Σατσίρι δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα; Τόσο ο χαφ της Άρσεναλ όσο και o εξτρέμ της Στόουκ Σίτι κατέθεσαν αίτημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία προκειμένου ν' αλλάξουν ποδοσφαιρική υπηκοότητα. Η απάντηση ωστόσο που έλαβαν ήταν αρνητική.

Ο λόγος ήταν πως έχουν αγωνιστεί με άλλη εθνική σε διεθνή αγώνα "Α" επιπέδου μετά τις 13 Μαΐου. Αμφότεροι ήταν στην αποστολή της Ελβετίας για το EURO, βασικοί μάλιστα, με αποτέλεσμα να χάσουν το δικαίωμα αλλαγής εθνικής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK