Τρέλα Αργεντινών: 48.000.000 ευρώ για το "μπαμ" με Γκουαρδιόλα!

Την ώρα που ο Χόρχε Σαμπαόλι έχει... κάτσει πάνω στο συμβόλαιό του και δεν δείχνει διάθεση να αφήσει τον πάγκο, η ομοσπονδία της Αργεντινής πάει για το "κόλπο γκρόσο" με Πεπ Γκουαρδιόλα!

Manchester City manager Josep Guardiola gives directions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola gives directions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Μελετημένο σχέδιο, έμπνευση ή παρόρμηση; Ό,τι και να συμβαίνει στις τάξεις της αργεντίνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο παρονομαστής είναι κοινός: ο Χόρχε Σαμπαόλι θεωρείται "λίγος" και ο στόχος είναι να έρθει ένας προπονητής υψηλών προδιαγραφών για να καθοδηγήσει την ομάδα στο ερχόμενο Μουντιάλ, με τον "εκλεκτό" να είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη "χώρα του τάνγκο", οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα προσπαθήσουν κάτι που στην παρούσα φάση φαίνεται ακατόρθώτο: να πείσουν τον Καταλανό τεχνικό να αναλάβει την "αλμπισελέστε".

Ο λόγος που έχει προκριθεί η εξαιρετική λύση του Γκουαρδιόλα είναι οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον Λιονέλ Μέσι, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως οι Αργεντινοί είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν συνολικά 48.000.000 ευρώ, ήτοι 12.000.000 ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Manchester City players celebrate with manager Josep Guardiola, top, after clinching the English Premier League title after the soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City players celebrate with manager Josep Guardiola, top, after clinching the English Premier League title after the soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Πώς θα καλυφθεί αυτό το πολύ μεγάλο ποσό από τη στιγμή που θα χρειαστεί να δοθεί και αποζημίωση στον Σαμπαόλι για να αποχωρήσει; Αυτό θα το αναλάβει ο τηλεοπτικός σταθμός της Αργεντινής "Torneos" που έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για την κάλυψη των αγώνων της εθνικής ομάδας μέχρι το 2030!

Τα ίδια ρεπορτάζ υπογραμμίζουν πάντως ότι πρόκειται για ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει παρά λίγες πιθανότητες, από τη στιγμή μάλιστα που πέρα από τον απρόθυμο να αποχωρήσει Σαμπαόλι (έχει συμβόλαιο ως το 2022), υπάρχει και ο Γκουαρδιόλα που δεν έχει εκφράσει κάποια επιθυμία να αφήσει την Μάντσεστερ Σίτι.

Σε περίπτωση που το "χαρτί Πεπ" καεί σύντομα, τα επόμενα "βαριά ονόματα" στη λίστα είναι οι Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης) και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (Τότεναμ), αμφότερες δύσκολες υποθέσεις, με τον "Τίγκρε" Καρέκα του Περού να φαντάζει μία σαφώς πιο εύκολη περίπτωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK