Πρεμιέρα Μουντιάλ με κλειστές παμπ στην Αγγλία!

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των Άγγλων οπαδών είναι να απολαμβάνουν σε παμπ τους αγώνες της εθνικής τους ομάδας. Δυστυχώς για εκείνους, όμως, στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στο Μουντιάλ κόντρα στην Ιταλία δεν θα έχουν αυτήν τη δυνατότητα.

Πρεμιέρα Μουντιάλ με κλειστές παμπ στην Αγγλία!

Η σέντρα του αγώνα της 14ης Ιουνίου έχει οριστεί για τις 23:00 (ώρα Αγγλίας), δηλαδή ένα χρονικό σημείο που οι περισσότερες παμπ έχουν κλείσει, αλλά ο αρμόδιος υπουργός κάθε άλλο παρά ευαισθητοποιήθηκε για τις "ανάγκες" των Άγγλων οπαδών

Οι καταστηματάρχες ζήτησαν από το υπουργείο εσωτερικών να γίνει μία εξαίρεση για το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου και 11-12 Ιουλίου, επιθυμώντας οι παμπ να κλείσουν στη 01:00 και όχι στις 23:00, όπως είχε γίνει στο Βασιλικό Γάμο και το Diamond Jubilee (σ.σ. εορτασμός για τα 60 χρόνια από την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ).

Ο Νόρμαν Μπέικερ, πάντως, υπουργός εσωτερικών της χώρας, δεν έκανε το χατήρι της πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αποτελεί εθνική γιορτή, με συνέπεια να απογοητεύσει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Τα υψηλά κόστη δεν θα επιτρέψουν σε πολλούς Άγγλους να ταξιδέψουν στην Βραζιλία για τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού. Ως εκ τούτου ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν στην αγαπημένη τους παμπ το ματς με την Ιταλία, δεδομένου ότι η FIFA άλλαξε την ώρα διεξαγωγής από τις 02:00 στις 23:00 για ευνόητους λόγους.

Απογοητευμένοι, βέβαια, δεν είναι μόνο οι φίλαθλοι, αλλά και οι καταστηματάρχες, καθώς κάθε εβδομάδα περίπου 26 παμπ κλείνουν εξαιτίας της μείωσης στις πωλήσεις. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, αν ο υπουργός εσωτερικών άναβε το πράσινο φως, περισσότερες από 35.000 παμπ θα παρέμειναν ανοικτές για να δείξουν τον αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK