Τυχερή η Παρί: δεν την... έκαψε το Financial Fair Play!

H Παρί Σεν Ζερμέν "έπαιξε με τη φωτιά" αλλά τελικά δεν... κάηκε, με την UEFA να μην της επιβάλλει τιμωρία για παραβίαση του FFP. Αυτό που πρέπει να κάνει όμως τώρα είναι να πουλήσει άμεσα!

Η "τρέλα" του Νασέρ Ελ Κελαϊφί να οδηγήσει την Παρί στην κορυφή της Ευρώπης, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας να "ξεφύγει" στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, με τα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν για τους Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ όχι μόνο να αποτελούν πρόκληση για τον απλό κόσμο αλλά και να ωθούν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να την βάζει κάτω από μικροσκόπιο.

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της UEFA δεν θέλουν να υπάρχει ομάδα που να παραβιάζει το Financial Fair Play και να εκμεταλλεύεται τη δυναμική που έχουν τα χρήματά της ώστε να "καπελώνει" τις άλλες, με τον έλεγχο να γίνεται και μετά από πέντε ημέρες να ανακοινώνεται πως η πρωταθλήτρια Γαλλίας είναι "καθαρή".

 

Μέσω των αρκετών (πλούσιων) χορηγών που βρίσκονται πίσω της και την στηρίζουν, η διοίκηση της Παρί μπόρεσε να αποφύγει τις κυρώσεις καθώς δεν φαίνεται μόνο εκείνη πίσω από τα τεράστια ποσά που διακινούνται και πλέον έχει τώρα ... μία και μόνο υποχρέωση.

Αυτή είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου να προχωρήσει σε αποδέσμευση παικτών που να βάλουν στο ταμείο της το ποσό των 60.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πρακτικά πως κάποιοι από τους εξαιρετικούς παίκτες του Τόμας Τούχελ θα μας απασχολήσουν μέχρι το τέλος του μήνα σε μεταγραφικά σενάρια...

Την ίδια ώρα, από τη στιγμή που ο φόβος της τιμωρίας ελέω FFP εξαλείφθηκε, ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί και το deal με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, όπως εκτιμούν τα ιταλικά ΜΜΕ.

 

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.