Αλάτι στην... πληγή τα μαύρα πρωτοσέλιδα των ιταλικών ΜΜΕ!

Η Ιταλία γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό από τα τελικά του Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια και ο Τύπος της γειτονικής χώρας δεν... χαρίστηκε στην "σκουάντρα ατζούρα". Διαβάστε αναλυτικά.

Η αλήθεια είναι πως το βράδυ της Δευτέρας γράφτηκε ιστορία στο "San Siro" και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως οι χαμένοι Ιταλοί μπόρεσαν να τραβήξουν πάνω τους περισσότερα φώτα σε σύγκριση με τους θριαμβευτές Σουηδούς.

Ναι μεν η ομάδα του Μπεργκ, του Όλσεν, του Γιόχανσον και του Ντουρμάζ πανηγύρισε την επιστροφή της στα τελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2006 (και μάλιστα χωρίς την... βοήθεια του Ιμπραχίμοβιτς που αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα) ωστόσο η "είδηση" ήταν πως η Ιταλία δεν θα βρεθεί σε τελικά Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια!

Η τελευταία φορά που δεν πήγε στο μεγάλο ραντεβού ήταν το 1958 που το Μουντιάλ έγινε στα γήπεδα της... Σουηδίας ενώ σε όλες τις άλλες τελικές φάσεις ήταν παρούσα, με μοναδική εξαίρεση το 1930 (πρώτο Μουντιάλ στην Ουρουγουάη) που δεν είχε δηλώσει συμμετοχή.

 

Αν προσθέσει κανείς σε όλα αυτά την αποτυχία του Μπουφόν να γράψει ιστορία και να γίνει ο μοναδικός παίκτης με παρουσίες σε έξι διαφορετικα Μουντιάλ (έμεινε στις 5 παρουσίες όπως οι Ματέους και Καρμπαχάλ), τότε αντιλαμβάνεστε πως ο ιταλικός Τύπος πήρε... κατάκαρδα τον αποκλεισμό.

"ΤΕΛΟΣ. Η Ιταλία χωρίς Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια", είναι ο τίτλος της "Gazzetta dello Sport" που έχει στο πρωτοσέλιδό της τον Μπουφόν σε στιγμή... απελπισίας, ενώ η "Corriere dello Sport" γράφει: "ΕΞΩ ΟΛΟΙ. Η Ιταλία μετά από 60 χρόνια δεν πάει Μουντιάλ., δάκρυα για τους ατζούρι. Μπουφόν: "Συγχωρέστε μας". Φεύγει ο Βεντούρα αλλά δεν πρέπει να είναι ο μόνος".

Η "Tuttosport" έχει τίτλο "ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ" και συμπληρώνει μεταξύ άλλων στο πρωτοσέλιδό της: "Η ντροπή δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βεντούρα που δεν θα είναι πια ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά όλο το σχέδιο. Ο δακρυσμένος Μπουφόν ανακοίνωσε το αντίο στην εθνική ομάδα".

 

Ο τίτλος της "Messaggero" είναι "Εθνική ντροπή" ενώ η "Corriere della Sera" υπογραμμίζει πως οι Ιταλοί θα πρέπει να ζήσουν "Χωρίς Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια".

Όσο για την εφημερίδα "La Stampa", αυτή γράφει: "Μία πτώση που δεν είχαμε δει σχεδόν ποτέ. Η Ιταλία γυρίζει πίσω 60 χρόνια. Αυτός ο αποκλεισμός είναι μεταξύ των χειρότερων αποτελεσμάτων της εθνικής μας ομάδας. Μοναδική παρηγοριά το γεγονός πως αν πηγαίναμε στο Μουντιάλ θα αποτυχάναμε".

GAZZETTA DELLO SPORT

CORRIERE DELLO SPORT

TUTTOSPORT

LA STAMPA