Αυτές είναι οι δύο σημαντικές αλλαγές που θα έχουμε στο Μουντιάλ

Το Μουντιάλ της Ρωσίας δεν θα έχει καμία σχέση με τα 20 προηγούμενα καθώς με τις... ευλογίες του Τζάνι Ινφαντίνο εισάγονται δύο καινοτόμα στοιχεία σε όλους τους αγώνες!

FILE - In this July 11, 2017, still image from video, review screens are displayed before a video replay soccer scrimmage in Park City, Utah. Major League Soccers implementation of video replay got use its first weekend, as fans and other leagues around the world were watching to see how it would go. (AP Photo/Rick Bowmer, File)
FILE - In this July 11, 2017, still image from video, review screens are displayed before a video replay soccer scrimmage in Park City, Utah. Major League Soccers implementation of video replay got use its first weekend, as fans and other leagues around the world were watching to see how it would go. (AP Photo/Rick Bowmer, File) AP PHOTO/RICK BOWMER, FILE

Πλέον είναι επίσημο! Είτε συμφωνεί είτε διαφωνείς κανείς με τη χρήση του, μέχρι στιγμής σε μερικά από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, το VAR απλώνει τα... πλοκάμια του καθώς στο επερχόμενο Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας ο διαιτητής δεν θα έχει στο πλευρό του μόνο τους βοηθούς του στο χορτάρι και αλλά και το σύστημα Video Assistant Referee για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις σε "δύσκολες" φάσεις.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το συμβούλιο της FIFA με την πλήρη στήριξη του προέδρου της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, και όπως ανακοινώθηκε το VAR θα χρησιμοποιείται σε τέσσερις περιπτώσεις: εάν η μπάλα περνάει την τελική γραμμή ή όχι, εάν υπάρχει πέναλτι ή όχι, εάν μία φάση είναι για απευθείας κόκκινη κάρτα και αν έχει γίνει λάθος στην "ταυτοποίηση" ενός παίκτη.

Η εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο για τη διευκόλυνση του διαιτητή δεν θα είναι όμως η μοναδική καιτονομία σε αυτή την τελική φάση του Μουντιάλ αφού η IFAB άναψε επίσης το πράσινο φως ώστε οι προπονητές να έχουν δικαίωμα για τέταρτη αλλαγή στην παράταση.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει εφαρμοστεί τα τρία τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου θα κάνει καλό στην υγεία των παικτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK