Αυτό το στατιστικό δεν πρέπει να το δει ποτέ ο Ζλάταν

Η Σουηδία πανηγυρίζει μία ιστορική πρόκριση στους οκτώ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα χωρίς τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της τα τελευταία χρόνια, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Μήπως, όμως, η απουσία του ιδιόρρυθμου σταρ βοηθάει την ομάδα του να κάνει υπερβάσεις;

Αυτό το στατιστικό δεν πρέπει να το δει ποτέ ο Ζλάταν

Ποιος είπε ότι οι Σουηδοί δεν μπορούν χωρίς τον Ζλάταν;

Μια χαρά τα καταφέρνουν οι ποδοσφαιριστές του Άντερσον που τελικά η απουσία του Ιμπραχίμοβιτς δείχνει να τους έχει απελευθερώσει και να είναι ικανοί για υπερβάσεις.

Η πρώτη ήρθε όταν απέκλεισαν του Ιταλούς στα μπαράζ και τώρα η πρόκριση στους 8 (επιτυχία που κυνηγούσαν από το μακρινό 1994) με φόντο την είσοδο στην τετράδα των καλύτερων ομάδων του κόσμου.

Και ξέρετε κάτι; Όσο έπαιζε ο "Ιμπρα" στην εθνική, ανάλογη επιτυχία σε επίπεδο Μουντιάλ δεν είχε επιτευχθεί.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Το 2002, ο άσος των Γκάλαξι υπήρχε στο ρόστερ, αλλά δεν ήταν το πρώτο... βιολί (για να μην τον αδικούμε). Οι Σουηδοί έφτασαν μέχρι τους 16 και αποκλείστηκαν από την μεγάλη Σενεγάλη.

Στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (2006), ο Ζλάταν έφτασε ξανά μέχρι τους 16, όμως έπεσε πάνω στους οικοδεσπότες Γερμανούς. Ηττήθηκε με 2-0 και πήγε στο σπίτι του.

Όσον αφορά το 2010 και το 2014 οι Σκανδιναβοί δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση σε Νότια Αφρική και Βραζιλία.

Και φτάνουμε στο σήμερα που ο Ιμπραχίμοβιτς αποσύρθηκε, αργότερα έδωσε "μάχη" για να κληθεί. Τελικά έμεινε στις ΗΠΑ (ο Άντερσον θεώρησε άδικο να τον καλέσει εις βάρος των άλλων παικτών) και είδε την Σουηδία να πετυχαίνει αυτό που εκείνος δεν μπόρεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK