H γκολάρα του Ντε Μπράινε έφερε την Βραζιλία μπροστά σε εφιάλτες!

Ο Ντε Μπράινε έστειλε το Βέλγιο στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, με αποτέλεσμα η Βραζιλία να ψάξει ένα θαύμα που είχε πετύχει για πρώτη και τελευταία φορά σε Μουντιάλ το... 1938! Χωρίς αποτέλεσμα...

Belgium's Kevin De Bruyne scores his side's second goal during the quarterfinal match between Brazil and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena, in Kazan, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Belgium's Kevin De Bruyne scores his side's second goal during the quarterfinal match between Brazil and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena, in Kazan, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Αν το αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13' θεωρήθηκε μία... αναποδιά για τους φίλους της Βραζιλίας στο δρόμο προς τον τελικό και το 6ο αστέρι, τότε η γκολάρα του Ντε Μπράινε (διαγώνιο δεξί σουτ εκτός περιοχής) θα πρέπει να τους έριξε σε βαθύ προβληματισμό.

Όχι μόνο γιατί το ημίχρονο βρήκε το Βέλγιο να προηγείται 2-0 στον προημιτελικό και να εμφανίζεται φαρμακερό στις αντεπιθέσεις αλλά και επειδή την ίδια ώρα η "Σελεσάο" έμοιαζε μπλοκαρισμένη και χωρίς ιδέες και κίνηση στην επίθεση.

Για να έρθει μάλιστα η πολυπόθητη ανατροπή στο δεύτερο μέρος για τους φίλους της "Σελεσάο" θα έπρεπε ουσιαστικά να γραφτεί ιστορία, αφού μόλις μία φορά στα 11 προηγούμενα ματς Μουντιάλ που βρέθηκε πίσω στο σκορ η Βραζιλία, μπόρεσε να κάνει την ανατροπή: το 1938, με το 0-2 της Σουηδίας να γίνεται 4-2 στη μάχη των δύο ομάδων για την τρίτη θέση.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα αρνητικό στατιστικό που συνοδεύει την Βραζιλία και έρχεται κόντρα στην προσπάθειά της για ανατροπή: το ότι έχει χάσει και τα έξι προηγούμενα ματς Μουντιάλ που δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο.

Από την Γιουγκοσλαβία το 1930, την Ισπανία το 1934, την Ουγγαρία το 1954, την Πορτογαλία το 1966, την Γερμανία το 2014 και την Ολλανδία το 2014....

Το ακόμα χειρότερο στατιστικό που "εμπλέκει" όλες τις ομάδες; Σε καμία από τις 130 περιπτώσεις που μία ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο ημίχρονο, δεν πέτυχε την ανατροπή, με τις ομάδες που έψαχναν το θαύμα να χάνουν 125 φορές και να παίρνουν 5 φορές την ισοπαλία!

News 24/7

24MEDIA NETWORK